Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Enis Berberoğlu Suçsuzdur”

CHP Genel Başkan Yardımcısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek 14 Şubat günü TBMM’de tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında bir basın açıklamasında bulundu. Erkek’in yapmış olduğu basın açıklamasında, “Enis Berberoğlu suçsuzdur. Yaşasın hakikat.” vurgusu vardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek 14 Şubat günü TBMM’de tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu. Basın mensupları ile mecliste bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, “Partimizin Genel Başkan Yardımcısı olarak ilk ziyaretimi dün Maltepe Cezaevi’nde Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’na yapmış olmam, ülkemizin içinde bulunduğu adalet sorununu gösterir” vurgusunda bulundu.

“Yeni bir Dreyfus Davası ile karşı karşıyayız”

Muharrem Erkek’in yapmış olduğu basın açıklamasında, “1894 yılında asılsız bir casusluk hükmüyle mahkum edilen Yüzbaşı Dreyfus, Fransa’daki aydınların ve vicdan sahibi toplumun ayağa kalkmasıyla yeniden yargılanmış, hakikatin gücüyle beraat ederek, elinden alınan rütbesi ve itibarı iade edilmişti. 21. yüzyılda yeni bir Dreyfus Davası ile karşı karşıyayız.

“Enis Berberoğlu suçsuzdur”

Yargıçlar, yalnızca ve yalnızca hukukla bağlıdırlar. Dosya içeriğine, yasaya ve vicdani kanaatlerine göre karar verirler. Bir ceza davasında somut, kesin ve inandırıcı delil olmadan kimseye ceza verilemez. İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu da hakkında somut, kesin ve inandırıcı bir delil olmadan 9 aydır cezaevindedir. Bu haksız davanın yargılaması tamamlandığında, Enis Berberoğlu’nun beraat edeceğine inancımız tamdır. Çünkü Enis Berberoğlu suçsuzdur.

“Casusluk iddiası çökmüştür”

Üst mahkemenin dün verdiği kararın en önemli anlamı ve sonucu şudur: Casusluk iddiası çökmüştür. Ayrıca bu karar, 9 ay önce Berberoğlu’nun tutuklandığı duruşmada ilk mahkeme tarafından verilseydi, Enis Berberoğlu bugün cezaevinde olmayacaktı. Çünkü, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının nedeni casusluk suçlamasıyla kurulan hükümdü ve bu karar ile ilk mahkemenin tesis ettiği hüküm ikinci kez tümüyle ortadan kaldırıldı.

Partimizin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak ilk ziyaretimi dün Maltepe Cezaevi’nde Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’na yapmış olmam, ülkemizin içinde bulunduğu adalet sorununun ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Dünkü ziyaretimde Enis Bey’in de vurguladığı gibi, müebbetle başlayarak 25 yıl verilen ceza 5 yıl 10 aya düşmüştür. Sonunda beraat edeceğine inancı da tamdır. Morali son derece yüksek olup, herkese ve tüm meslektaşlarına içten selamlarını da göndermiştir.

“Yaşasın hakikat”

Enis Berberoğlu, ülkemizin yetiştirdiği önemli bir gazetecidir. Şu anda da İstanbul Milletvekilimizdir. Her şeyden önemlisi suçsuz bir insandır. Derhal tahliye edilmeli ve bu hukuksuzluk son bulmalıdır. Unutulmasın ki en büyük güç hakikattir. Yüzbaşı Dreyfus’un haykırdığı gibi “Yaşasın hakikat”” cümleleri yer aldı.

Haber Merkezi

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech