Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yağdır Mevlam Yağdır

Kentte uzun geçen kurak

Kentte uzun geçen kurak günlerin ardından dün vatandaş yağışa doydu. Sabah saatlerinde etkili olan dolu yağışı kentte ufak kar tanelerine benzer görüntüler oluşturdu. Birçok vatandaş dolu yağışının sesine uyandı. Kentte doludan sonrada gün boyunca aralıklı sağanak yağışlar etkili oldu. Vatandaşlar kuru geçen günlerden sonra yağmurun gelişine oldukça sevindi.

Kurak geçen günlerin ardından nihayet Çanakkale’ye yağış geldi. Uzunca bir süredir kentte yağış görülmezken, barajlardaki doluluk oranları da vatandaşın merakı olmuştu. Kentliler dün sabah saatlerinde dolu ile karşı karşıya kaldılar. Evlerinden sabah işe gitmek için çıkan vatandaşlar iri taneli doluyu görünce kapalı alanlara ve saçak altlarına sığındılar. Dolu taneleri pencere kenarlarında ve çatılarda kar yağmış izlenimi yarattı. Kentte dolunun ardından öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağış gün boyu etkisini sürdürdü. Aralıklarla yağan yağış kentte vatandaşlara zor anlar yaşattı. Şemsiyesini yanına alan vatandaşlar şanslı olurken, yağmuru hesaba katmayanlar kapalı alanlardan ve saçak altlarından uzunca bir süre ayrılamadı.

Çanakkale’de dün hava sıcaklığı 11 derece olarak hissedilirken rüzgar saatte 28 km esti. Havaların bir türlü soğumaması ve yağışlarında aralıklı ve kesik olması vatandaşları kaygılandırmaya devam ediyor. Meteorolojiden edinilen bilgiye göre Çanakkale Cuma gününe kadar kapalı ve bulutlu havanın hakimiyeti altında kalacak.

Dün görülen manzaralarda balkon giderlerinden ve yukarıda kalan gider borularından akan sular vatandaşa zor anlar yaşattı. Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alan bir apartmanın balkonundan aşağıya doğru sarkan borudan akan su kentliyi zora soktu. Kaldırımda ıslaktan yürümekte zorlanan vatandaş, bir de balkondan akan su ile mücadeleye girişti. Kaldırımın o alanı kentliler tarafından kullanılamadı. Zaman zaman kentin belli noktalarında da kanalizasyon giderlerinin taştığı görüldü. Ara sokakların yağmurdan dolayı etkilenen öncelikli yerler olduğu görülürken vatandaş giderlerin daha düzenli olmasını talep etti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech