Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

“Karartılan Otel Salonlarına İnat…”

İyi Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl “Milli İradeye Saygı” toplantısına katılan Meral Akşener’in konuşmasının engellendiği 11 Şubat’ın yıl dönümünde manidar bir yemek düzenlendi. Yemek boyunca yönetim ve konuklar tarafından yapılan konuşmalarda gündem, önceki yıl aynı gün yapılan demokrasi ayıbıydı. Yemeğin bir bölümünde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener telefon ile bağlanarak üyeler ile konuştu.

İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı tarafından manidar bir günde gerçekleştirilen tanışma yemeğine; İYİ Parti Kurucu Üyesi Rıdvan Uz, İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen, İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özeli, İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve ilçe başkanları ile üyeler katıldı. Yönetim kurulu, konuklar ve üyelere ek olarak yemeğin bir bölümünde İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefon bağlantısı yapıldı.
Konuşmaların öncesinde; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, bir yıl önce Çanakkale’de bir otelin toplantı salonunda konuşmasının engellenmesine rağmen sürdüğünü gösteren haber üyelere izletilerek hatırlatıldı. Ardından Elif Su Gündüz, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.

“EN BÜYÜK DEMOKRASİ AYIBI GEÇEN SENE BUGÜN YAPILDI”
Açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan, “Kaybolan bütün değerleri geriye getirmek için çalışacağız. Çok şey var. Çok büyük değerlerimizi kaybettiler. En başta demokrasi deniliyor ama en büyük demokrasi ayıbını geçen sene bugün yaptılar. Genel Başkanımız buraya geldiğinde ondan ne kadar korktuklarını ortaya koydular ve ışıkları kapattılar. Onu konuşturmamak istediler. Ama ne oldu. Sizlerin sayesinde o karanlıklar bugün tekrar aydınlığa dönüşüyor.” dedi.

“KARARTILAN OTEL SALONLARINA İNAT”

Balkan’ın ardından konuşan, İYİ Parti İl Başkanı İrfan Dehmen, “TSK ülkemizin sınırlarını korumak için büyük bir operasyon gerçekleştiriyor. Maalesef her gün şehit haberleri geliyor. O operasyonların ne için yapıldığını hepimiz biliyoruz. Teröristlerin oraya nasıl yerleştirildiğini, iktidarın nasıl göz yumduğunu biliyoruz. Hatta bunların bir kısmının ülke topraklarından nasıl geçirildiğini biliyoruz.” dedikten sonra önceki yıl için şu sözleri sarf etti: “Bundan tam bir yıl önce Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendi, Çanakkale’ye ziyaretinde büyük bir demokrasi ayıbı yaşadı. Büyük bir kısmınız buna şahit oldunuz. Malum bir otelde yapılacak olan toplantı maalesef yaratılan bu korku imparatorluğunun bir yansıması olarak nasıl yaparız da konuşturmayız diye ışıkları kapatıldı. Kapıları kilitlendi. Ama hiçbir işe yaramadı. Hatta ters tepti. Türk insanı o cesur yürekli kadının sesini tüm Türkiye’den duydu. Hep diyoruz ya karartılan otel salonlarına inat güneş gibi doğdu İYİ Parti.”

“MİLLETİMİZ İSTEDİ İYİ PARTİ KURULDU”
Meral Akşener, bir yıl önce kendisine yapılan demokrasi saygısızlığını hatırlatmak için bir araya gelen partililere, bütün arkadaşlarıma selam gönderiyorum diyerek şöyle konuştu: “Evet geçen sene bu zaman, bugün Çanakkale’deydik. Parasını ödediğimiz ve referandumda hayır kampanyası için bir program yapmak üzere geldik. Ve otel yönetimi ki, onlara bir sözüm yok. Gelen bir telefonla bizim parasını ödediğimiz o salonu iptal ettiler. Ama karanlıkta da olsa, megafonla da olsa sizlerin sayesinde, sizlerin gayreti ve iradesiyle ben orada konuştum. O zaman demiştim. Ne yaparsanız yapın engelde olamayacaksınız. Ve aradan zaman geçti. İYİ Parti kuruldu. Milletimiz istedi. Milletimiz dedi ki, ‘Siz bekçi olun. Bizde bekçiliğini yapıyoruz.’ Önce denildi ki İYİ Parti’yi kurdurtmazlar. İYİ Parti kuruldu. Şimdi deniliyor ki, ‘Seçime sokmazlar.’ Buradan sizlerle paylaşmak isterim ki, hiç kimsenin İYİ Parti’yi seçime sokmamaya gücü yetmeyecektir. Bu mücadelemiz ülkemiz, milletimiz için sürecek. Türkiye’nin huzura, devlet millet ayrışmasının önüne geçmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin hukuka, adalete ihtiyacı var. İktidarı alacağımıza inancımız tamdır” dedi.

“İNATLA BİZ VARIZ”
İyi Parti Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin yaptığı konuşmada; “İnsanları a, b, c, diye ayıranları bir yana bırakıp bu coğrafyada yaşayan bütün insanları kucaklayan İyi Parti’li cesur insanlar sizlerle birlikte olacak. Sizler aşı ile işi ile tehdit edilenlerin umudusunuz. Bu ülkede haksızlığa, hukuksuzluğa ve adaletsizliğe uğrayanların umucusunuz. 4 yıllık belediye başkanlığım süresi içerisinde ‘bizden değilsen nefes alma hakkın yok’ diyenlere inatla biz varız. Bu ülke sizin gibi cesur insanların elinde, özellikle kadınlarımızın elinde yükselecektir. Genel başkanı bir kadın olan İyi Parti’nin temsilcileri olarak bizler varız. Ben, belediye başkanı olduğum Gökçeada’da böyle yapıyorum. Orada, yönetimi kadınlardan oluşan bir kadın kooperatifi kurdum ve yönetimine bir tane bile erkek almadım. Erkekler bu kooperatife üye olabilir ancak yönetimine giremezler” dedi.

“EY RECEP TAYYİP ERDOĞAN”
İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz; “Bugün Sayın Genel Başkanımızın dediği gibi, hiç kimseyi etnik kimliklere ayırmadan, 36’ya bölmeden, Cumhur reisin söylediği gibi, biz bu gömleği çıkarıyoruz demeden, burada her kesimden, her görüşten, her düşüncenden arkadaşlarımız bir araya gelmişler. Bu arkadaşlarımız,  yani sizler Çanakkale’de 11 Şubat’ta salonlarının ışıkları söndürüldüğü, ses sistemlerinin kapatıldığı, kapılarının kilitlenip karanlığa boğulduğu yerde ışık oldunuz, güneşi doğurdunuz, bugün İyi Parti’yi sizler kurudunuz. Biz diyoruz ki, eyy Cumhurbaşkanı, ‘Eyy Amerika, ey İsrail, ey Rusya’ diye bağırıyorsun ya, Türk milleti de sana diyor ki ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan, sen de Habur’daki teröristlerini al, hatta yanına seni çok seven, destekleyen Devlet Bahçeli’yi de al gücün yetiyorsa İyi Parti’nin karşısına çık” dedi.

“İYİ PARTİ, GENÇ HAREKETİDİR”

İyi Parti Kurucu Gençlik Kolları Başkanı Avukat Osman Ertürk Özel; “İyi Parti, bir kadın ve genç hareketidir. İyi Partinin bir kadın hareketi yönündeki iddiamız, bugün bu salonda da görülüyor ki gerçekleşmiş vaziyettedir. Bizler de size söz veriyoruz ki, İyi Parti bir genç hareketidir ve siz bunu cadde cadde, sokak sokak, kapı kapı en kısa zamanda hissedeceksiniz. Çıktığımız bu yolu, ben kendi adıma bir tren seferine benzetiyorum. Bu tren, bir hasret treni. ‘ya genç adam 3-4 aylık bir siyasi partide, yaşın daha 30 değil neyin hasretinden bahsediyorsun, koca adamlar gibi konuşuyorsun’ deniyor bazen. Diyorum ki ‘yaşımız genç ama özlem çektiğimiz şey çok’. Biz bu hasreti, gayreti olan hasret olarak tanımlıyoruz, biz bu hasreti, başarıya olan hasret olarak tanımlıyoruz, biz bu hasreti birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe olan hasret olarak tanımlıyoruz ve en kısa zamanda hep beraber bu hasretimizi de gidereceğiz. İyi parti Gençlik Kolları Genel Merkezi olarak çalışmalarımıza başladık. Öncelikle yönetmeliğimizi, yani kendi anayasamızı oluşturmayı becerdik ve çok kısa bir süre içersinde partimizin genel idare kurulundan oy birliği ile geçirdik. Genel merkez kadrolarımızı da açıkladık. Genel merkez kadrolarımızda 60 asil 25 yedek üyeden oluşan bir Gençlik Kolları Genel İdare Kurulumuz var. 12 kişilik başkanlık divanımız var. İyi Parti aynı zamanda bir genç kadın hareketidir. Başkanlık divanında genç kadın kotası yüzde 50 dedik ve bunu başardık. Bizi bekleye Türkiye’de adalet yok. Adaletin olmadığı yerde ehliyet yok, ehliyetin olmadığı yerde liyakat yok. Eğer bunlar yoksa adam kayırmacılık vardır. Memleketimizin en büyük problemi, adalettir.”

Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech