Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köy Enstitülü bir çınar: Süleyman Aydın

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Çanakkale Şubesi, 1962 yılında Çanakkale Öğretmen Okulu Müdürü, Köy Enstitülü merhum Süleyman Aydın için anma etkinliği düzenledi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Osman Demircan açılış konuşmasında “Sorunların temelinde eğitim sistemindeki bozukluk yatıyor.” dedi.

“Köy Enstitülü Çınarları Anıyoruz” etkinliklerinin dördüncüsü hafta sonu Prof. Dr. Türkan Saylan tesislerinde gerçekleştirildi. Köy Enstitüleri Modeline gönül verenler, 1692 yılında Çanakkale Öğretmen Okulu Müdürlüğü ve 1982-83 yıllarında yine Çanakkale’de müfettişlik yapan Süleyman Aydın’ı andı. Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Çanakkale Şubesi Üyesi, 1927 doğumlu, 1944 yılında Savaştepe Köy Enstitüsü mezunu olan öğretmen Süleyman Aydın geçtiğimiz yıl Şubat ayında  yaşamını yitirmişti. Merhum öğretmen Aydın’ın Çanakkale’de ilk test uygulamasını başlattığı biliniyor.

Anma konuşmasında bir konuşma yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Osman Demircan; “Değerlerimizi anmamız ve hatırlamamız gerekiyor. Her ay bu programı yapıyoruz. Zaman içinde etik değerlerimiz kayboluyor. Toplum eğer daha mutlu yaşayacaksa etik değerleri yeniden kazanması lazım. Çok kar eden kişi ve kuruluşlar başarılı sayılıyor. Hatırlanmalı ki birileri zengin oluyorsa birileri fakirleşir. Toplam milli gelirin  yarısı, yüzde birlik bir dilimin elinde. Saygı, sevgi de yitirildi. Tüm bunlar eğitim sistemindeki bozukluklardan kaynaklanıyor. Ama geçmişte biz önce ülkemiz diyorduk.Çevremizde insanlar kısa sürede zengin olmayı hedefliyor. Ülke olarak etik değerlerimizi kazanmak öncelikli sorundur. Öğrenciye bilgi aktarımı yapmaya etik değerlerden başlanmalıdır. Okul öncesi eğitim ve ilk öğretim de önce bu verilmelidir. Okuma sonradan da öğretilir. Eğitim sürecinde de akılcı düşünme öğretilmeli, dünyadan kopulmamalıdır.” dedi.

Anma programı şiirler ve anıların anlatılması ile devam etti.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech