Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atanmıştı seçilmiş oldu

İyi Parti Çanakkale Merkez

İyi Parti Çanakkale Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi, Cumartesi günü saat 11.00’de Prof.Dr. Türkan Sosyal Tesislerinde yapıldı. Kurucu Başkan İsmet Balkan, 201 oy ile bu kez seçilmiş Merkez İlçe Başkanı oldu.

Cumartesi Günü Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde yapılan İyi Parti kongresi, kentlilerinde yoğun desteğini görürken dikkat çekici bir kare objektiflere yansıdı. Bir süre önce ulaşım tartışmalarıyla gündem olan daha sonra protokol ile buzları eriten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, kongreyi omuz omuza birlikte izledi. İki başkanın samimiyeti, CHP’de suların durulduğu yönünde yorumlara neden oldu.

Yeni kurulan ve muhalif bir parti olma özelliği taşıyan İyi Parti’nin Çanakkale Merkez İlçe Olağan kongresi, Cumartesi günü yapıldı. Kongre, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti. Kongreye İyi Partili vatandaşlar destek verdi. Kongrede Merkez İlçe Başkanı, tek aday olan mevcut başkan İsmet Balkan oldu. Kongrenin Divan üyeleri şu isimler oldu. Divan Başkanı İyi Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, Av. İsmail Müstak Bilici, Av. Aziz Kılıç, Adnan Mecü ve Gürzap Yılmaz.

“SÖZ KONUSU MİLLETSE, PARTİLER VE DÜŞÜNCELER ALTTA KALIR”

Kongrede ilk olarak kürsüye Merkez İlçe Başkanı İsmet Balkan çıktı. Balkan, “Bizler demokrasi şölenimize hazırlandık ve sizlerin karşısına çıktık. Bizler demokrasi için varız ve partilerde bunun için hizmet etmek zorundadır. Bugünlerde maalesef demokrasimiz büyük yara almaktadır. Bunun için birlik, beraberlik içinde bu güzel topraklara hizmet etmemiz gerekiyor. Bundan sonraki yol haritamızı birlikte oluşturacağız. Bu güzel topraklara birlikte hizmet edeceğiz. Bunun için bütünleşmemiz gerekiyor. Söz konusu millet ise partiler ve düşüncelere daha altta kalır. Kongremiz hayırlara vesile olsun” açıklamasında bulundu.

“BUGÜNE KADAR 500 BİN ÜYEYE ULAŞTIK”

İyi Parti Çanakkale İl Başkanı İrfan Dehmen, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Türk siyasi tarihinde Çanakkale ilinde partimizin ilk kongresi. Bizim için anlamı çok önemli. Yarın 11 Şubat, bizim için daha önemli bir gün… Geçen sene Genel Başkanımız Meral Akşener, Çanakkale ziyaretinde ismi lazım olmayan bir otelde gerçekleştirilen toplantıda karanlıklarda bırakılmıştı.

Karanlıklarda bırakılan genel başkanımız karartılan otel salonuna inat, Türkiye’de güneş gibi doğdu. Kuruluştan kısa süre içerisinde teşkilatlanma çalışmalarını hızla sürdüren parti, bugüne kadar 500 bin üye sayısına ulaştı. Türkiye’nin 74 ilinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladı. Haziran ayından sonra yapılacak tüm seçimlere katılma hakkına sahibiz. Siyasetin en önemli organları siyasi partilerdir. Biz önümüze çıkan tüm zorluklara, tüm baskılara rağmen İyi Parti’yi kurup, bize bu baskıyı gerçekleştiren adamların altlarından o koltukları alacağız” dedi.

“90 GÜNLÜK BİR PARTİNİN GÜNDEMDE OLMASI İŞLERİN İYİ YAPILDIĞINI GÖSTERİR”

Kurucular Kurulu Üyesi ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz, “Hepinizce malum bir süreç sonucunda Çanakkale’de kapatılan ışığı, güneşinizle, katkılarınızla aydınlattığınız ve kuruluşta köşe taşı olduğunuz için Genel Başkanım adına sizleri selamlıyorum. Son süreçte ülkemizde birçok yeni parti kurulmuş olmasına rağmen, siyasi ömrüne  90 gününü yeni tamamlamış bir partinin bu kadar gündemde olması, iyi bir iş yaptığımızın göstergesidir. Biliyorsunuz ki bir adalet anlayışı Türkiye’de o dönem MHP bünyesinde 850 imza toplanmasına rağmen, sarayın baskıları ile yaptırılmayan kongre neticesinde bu parti kuruldu. Türkiye’de ilk defa darbeye teşebbüs olmadan sizler bu mücadele sonucunda boşaltılan merkeze oturtulan partilerin dışında irademizle yüreğimizle merkezi boşaltmıştır. Merkeze de İyi Parti’yi oturtmuştur.” söylemlerinde bulundu.

“ÇOK ÇALIŞMALIYIZ. BAŞARACAĞIMIZA EMİNİM”

Kongrede 202 üye oy kullandı. Yapılan oy verme işleminin ardından 201 geçerli oy ile İsmet Balkan, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı oldu. Seçimin ardından Balkan, “Partimize olan ilgi ve alaka çok büyüktü. Geniş bir katılım sağlandı. Özellikle kadınların katılımı bizleri çok mutlu etti. Bugün burada baskıdan korkmayan cesur insanları gördük. Çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Kurucu başkandık, şimdi demokrasinin kurallarına uyarak seçilmiş başkan olduk. Çok çalışmamız gerekiyor, başaracağımıza eminim” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech