Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Askeri Okullar Milli Savunma Üniversitesi Oldu

Çanakkale’de eğitim gören binlerce

Çanakkale’de eğitim gören binlerce gencin iş başvurusu ve eğitim tercihlerinde Milli Savunma Üniversitesi ön planda yer alıyor. Özel ve Devlet okullarında okuyan gençlerin bir kısmının gelecek kaygısı ve kolay iş bulurum diyerekten Milli Savunma Üniversitesini tercih ettikleri görüldü. Peki Milli Savunma Üniversitesi hangi şartlarda çalışır. Harp Akademileri’nden sonra Milli Savunma Üniversiteleri nasıl oluştu?

Çanakkale’de yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının camlarında Belediye otobüslerinin ufak panolarında bir afiş var ki kentlinin dikkatini çekti. Afişte yer alan Milli Savunma Üniversitesi yeni kayıt dönemi ilgi çekti. Kentte okuyan lise çağındaki gençlerin bir kısmı Milli Savunma Üniversitesini tercih etmek istediklerini belirttiler. Gençler için ve meslek seçiminde bulunacak öğrenciler için MSÜ başvurularında son tarih 15 Şubat olarak belirlendi. Kolay yoldan asker olarak, iş arama telaşına ve geçim derdine düşmek istemeyen gençlerin başvuracakları Milli Savunma Üniversitesi nedir?

25 TEMMUZ’DA HARP AKADEMİLERİ VE ASKERİ LİSELER KAPATILDI

25 Temmuz 2016 tarihli, “Olağanüstü Hal kapsamında bazı tedbirler alınması ve Milli Savunma Üniversitesi kurulması ile bazı kanunlarda değişiklik yapıldı. 669 sayılı KHK ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kuruldu. Aynı KHK ile Harp Akademileri kanunu yürürlükten kaldırıldı ve Askeri Liseler kapatıldı.

BÜTÜN ASKERİ OKULLAR MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ALTINDA BİRLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığı’nın 4 Ekim 2016 tarihli 2016/97 sayılı kararı ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Erhan Afyoncu atandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın 25 Ekim 2016 tarihli emri ile Harp Okulları, Enstitüler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı ve tüm Askeri Liselerin personeli, taşınır/taşınmaz malları Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü emrine verildi.

6 OCAK 2017’DE ÜNİVERSİTENİN REKTÖR YARDIMCILARI VE GENEL SEKRETERİ ATANDI

9 Kasım 2016 tarihli 6756 sayılı, “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi kurulması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabul edilmesi hakkında kanun” ile 669 sayılı KHK kabul edildi. Bakanlar Kurulu’nun 14 Kasım 2016 tarihli kararı ile MSÜ Teşkilatı oluşturuldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın 6 Ocak 2017 tarihli emri ile Rektör Yardımcıları atandı ve genel sekreter görevlendirildi.

MSÜ İSTANBUL’DA FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü 9 Ocak 2017 tarihinden itibaren İstanbul Yenilevent’te bulunan mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı’nda faaliyetlerine başladı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech