Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkanlar anlaştı kriz aşıldı

Çanakkale Belediyesi ve Kepez

Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi arasında Toplu Ulaşım Ortak Hizmet Projesi Protokolü imzalandı. Uzun dönem gündeminde bu konuya yer veren Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, protokoldeki en önemli maddenin üç yılda bir yenilenecek olması olduğunu dile getirdi.

Bir önceki protokol 2006 yılında Eski Başkan İsmail Yaşar Oğuz döneminde imzalanmıştı. 12 sene sonra yenilenen Toplu Ulaşım Ortak Hizmet Projesi Protokolü noter önünde imzalandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan konuya ilişkin; “Kepez’in büyümesi, nüfus artışı ve bazı kurumların oraya konumlanması neticesinde bu ihtiyaç doğdu. Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın da bu anlamda bir talebi vardı. Sonuçta bir noktaya varıldı.  Protokolü madde madde irdeledik ve imzalıyoruz. Hukuki incelemeleri de yapıldı.  Kepez Belediyesinin taleplerini yerine getirmekten mutluyuz. Nihayetinde biz hem iki  kurumuz hem de aynı partinin belediye başkanıyız. Aramızda çekişme olmaması gerekir.Zaten biz çevre kirliliği ve trafik açısından vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmasını istiyoruz. Şimdi bu bölgede Üniversite Hastanesi de var. Güzelyalı ve Dardanos Bölgesinde doğalgaz ile birlikte bir yoğunluk olacak. Bu protokol bu anlamda da çok önemli” açıklamasında bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan da teşekkürlerini ileterek; “Süreli bir protokoldür. Önümüzde büyükşehir olma durumu var. Belki bir sene sonra lağv olacak ama entegre ulaşım ağı noktasında protokolümüzü yeniledik. Hayırlı olsun diyorum. Protokolün en önemli maddesi üç yılda bir yenilenecek olması.Hızla büyüyoruz, hızla gelişiyoruz. Biz konu ile ilgili yargıya gitmiştik. Bunu geri çekeceğiz. Zaten, yargı protokol için süre vermişti.” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Mutan protokol imzalarını noter huzurunda attı.

 PROTOKOLDE ŞU MADDELER YER ALIYOR

Protokol kapsamında; hatların bölüşümünde nüfus oranlarında düzenleme yapılarak altıda bir oranında Kepez Belediyesi’ne hak tanındı. Yani Çanakkale Belediyesi 6 araba hat alacaksa, bir hat da Kepez’in olacak. Saat düzenlemeleri yapıldı.

Protokol üç yılda bir revize edilecek.

Kent Kart noktaları ile ilgili Kepez Belediyesi’nden gelen talepler Çanakkale Belediyesi tarafından karşılanacak.

Reklam vergilerini önceden Çanakkale Belediyesi alıyordu. Eğer Kepez sınırları içerisinde olan bir işletme reklamı söz konusu ise vergiyi Kepez Belediyesi alacak.

Araçların saat, güzergah sefer sayısı gibi konularda ilgili müdürlükler kendi aralarında zaten görüşüyordu. Başkanlık  hangi  hattı hangi saat aralarında istiyorsa protokol gereği  Kepez’in nüfusu ve gelişmişliği göz önüne alınacak.

18 No’lu Halk Otobüsleri Kooperatifi ile görüştük. Gelişen Kepez’in ihtiyaçlarından hareketle ilk hareket noktasının Kepez olacağı bir alan yaratılacak. Çamlık Mevkii’nin alt tarafında bir cep verilecek.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi durağına bir bilgilendirme kabini olacak. Hareket memurluğu gibi bir alan oluşturulacak.

Dilek Akşen

 

 

 

 

 

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech