Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Potalarda kardeşlik rüzgarı

Koç Lisesi’nde, 14 öğrenci

Koç Lisesi’nde, 14 öğrenci tarafından 2010 yılında başlatılan “Doğudan Batıya Basketbol Projesi” tam 8 yıldır anlamlı kültürel buluşmalara sahne oluyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nden ve Balkan ülkelerinden gelen imkanları kısıtlı gençler eşsiz bir basketbol deneyimi yaşarken, kardeşlik ve dostluk ilişkilerini de geliştiriyor.

Vehbi Koç Vakfı Koç Lisesi’nin projesinde, bugüne kadar Balkanlardan Makedonya, Sırbistan, Lübnan, Hırvatistan, Slovenya ve Yunanistan’dan; Anadolu’dan ise Muş, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Mardin, Urfa, Hakkari ve Tunceli’den oyuncular ağırlandı. Ayrıca, Zelijko Obradovic, Murat Murathanoğlu, Sinan Güler, Hidayet Türkoğlu ve Harun Erdenay gibi konuklar proje açılış gecelerine katılırken, etkinlik süresince kültürel ziyaret ve temaslarda bulunuldu.

Doğudan Batıya Basketbol’un en büyük amacı Avrupa’nın dört bir yanındaki basketbol sever gençlere hiçbir unsur gözetmeden eşit ve eşsiz bir basketbol deneyimi yaşatmak. Avrupa’daki ve Türkiye’deki gençler arasındaki bağlantının kuvvetlenmesi ve imkânların mümkün olduğu kadar aynı seviyeye getirilmesi de projenin hedefleri arasında. Etkinlikler, basketbola hevesli gençler arasındaki bu imkân eşitsizliklerini mümkün olduğu kadar azaltmak ve aralarındaki bağlantıyı olabildiğince artırmak doğrultusunda programlanıyor. Bu yolla kendini geliştirmek isteyen gençlerin, hem kişisel hem de fiziksel yeteneklerine katkı sağlaması amaçlanıyor. Doğudan Batıya Basketbol’un nihai amacı ise ulusal ve uluslararası bilinirliğin arttırılması. Doğudan Batıya Basketbol bir sosyal sorumluluk projesi olup, sonuç itibarı ile Doğu ile Batı sentezini, spor ile sağlamak, farklı kültürlerden sporcuları bir araya getirmek, basketbol becerilerini geliştirmek amacını taşıyor. Bu proje kapsamında 2011’de Hakkâri’den, 2012’de Elazığ’dan gelen basketbolcu öğrenciler buluşturuldu. Bu sporcuların basketbol becerilerini geliştirmek amacıyla, 1 hafta süren sene sonu kampları düzenlendi ve bu illerde seminerler verildi.

Hidayet Türkoğlu, Sinan Güler, Semih Erden, Ender Arslan ve Harun Erdenay gibi basketbolun önde gelen isimlerinin de katıldığı proje kamuoyunun da ilgisini topladı. 2013’te, projenin kapsamı daha da geliştirerek Şanlıurfa, Ljubljana, Belgrad ve Üsküp’ten, Belgrad, Zagreb, Erzurum ve Mardin’den birçok batılı ve doğulu basketbolcunun katıldığı büyük bir turnuva düzenlendi. 2014’teki turnuvada ise Elazığ, Erzincan, Muş, Slovenya, Yunanistan ve Sırbistan’daki lise takımlarından sporcular misafir edilirken, eski milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Lazaros Papadopoulos, basketbol hakemleri Recep Ankaralı, Rüştü Nuran ağırlandı. 2015 yılında Belgrad, Üsküp, Zagreb, Elazığ, Tunceli, İstanbul ve Erzincan’dan misafir edilen takımların bulunduğu bir turnuva düzenlendik. 2016 yılında projenin daha çok eğitsel yönüne ağırlık verildi. Elazığ, Van, Diyarbakır ve Tunceli’den 10’ar öğrenci öğretmenleri eşliğinde bir hafta misafir edildi. 2017 yılında ise projemizde doğudan gelen lise öncesi kız sporcuları ağırlanarak basketbol eğitimi verildi ve turnuvalar düzenlendi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech