Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öz, “Mücadeleden Kaçılmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi 36.

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Kurultayı’nın ardından CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, değerlendirmelerde bulundu. Öz, açıklamasında; “Partiden ayrılmayı, gitmeyi, oy atmayacağım demeyi hiçbir CHP’linin bırakın söylemeyi aklına bile getirmemesi gerekir. Unutmayınız ki; mücadeleden kaçılmaz.” dedi.


CHP’li Bülent Öz kurultayın ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “İlçe ve köy ziyaretlerimizde, Cumhuriyet Halk Partisi’ni umut gören vatandaşımızın ve parti tabanımızın sesine kulak vermiş biri olarak seslenmek istiyorum ki; CHP Kurultaylar sürecinde Genel Başkanlık yarışında herkes gönlünden geçeni tercih eder ve taraf olur. Demokrasinin olağan süreci budur. Partimizin 36. Kurultayında Halkımızın, tabanımızın sesine kayıtsız kalmayarak taraf oldum ve mücadelemi bu yönde sürdürdüm. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren demokrasinin teminatı partimizde meşru demokrasi mücadelesi hep olmuştur, yine olacaktır. Yine parti tabanımızdan aynı düşüncede olmayanlar elbette olacaktır. Demokrasinin gereği de budur. Hatırlatmak isterim ki, Mücadele meşru zeminlerde yapılır. Bunun yeri de Kongreler ve Kurultaylardır. Bundan sonra da Halkımızın, sokağın ve tabanın isteği ve sesi doğrultusunda hareket edilecektir. Bu doğrultuda meşru zeminlerde mücadelemiz yine sürecektir. Yine halkım, tabanım ne diyorsa o yönde taraf olmaya devam edeceğim. Benim inancım budur.”

“HER KARARA YİNE SAYGILI OLACAĞIZ”
Öz, açıklamasının devamında; “Görüyorum ki, Kurultayımız sonrası değişim olmamasından dolayı tabanımız endişelerini dile getirmektedir. Bu yüzdendir ki, partililerimize seslenmek isterim; Kurultayımız bitmiştir ve delegelerimiz bir tercih yapmıştır. Vermiş oldukları karara saygılı olmak CHP’li olmanın gereğidir. Doğru ya da yanlış karar verdiklerini toplum eleştirecektir ya da destekleyecektir. Delegemizde zamanla vermiş olduğu kararı mütalaa edecektir. Doğru karar verdim veya yanlış karar verdim diyecektir. Her kararına yine saygılı olacağız. Demokrasiden asla vazgeçemeyiz. Dolayısıyla; gün bugünün koşullarında, Partimizin şanlı bayrağı altında ödünsüz ve karşılıksız İktidarın politikalarına karşı her zaman olduğu gibi partimize sahip çıkarak mücadeleye devam etmektir. CHP’li olmanın sorumluluğu bunu gerektirir. Partiden ayrılmayı, gitmeyi, oy atmayacağım demeyi hiçbir CHP’linin bırakın söylemeyi aklına bile getirmemesi gerekir. Unutmayınız ki; mücadeleden kaçılmaz. Gidenler unutulur. Mücadele edenler unutulmaz. Dolayısıyla artık önümüze bakma zamanıdır.Olağanüstü ya da olağan süreçlerde, tercih zamanı geldiğinde Halkın, sokağın ve tabanımızın sesi ve isteği doğrultusunda adalet, hukuk, demokrasi bilinciyle ama meşru zeminlerde yine mücadele edilecektir.” cümlelerini kurdu.
Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech