Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Yokluğumuzu fırsat bildiler”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Güneşhan, kurultayı değerlendirmek ve AK Parti’ye cevap vermek üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Zeytin Dalı operasyonunda şehit olmuş askerler için millete başsağlığı dileyerek sözlere başlayan Başkan Güneşhan 36. Olağan CHP Kurultayını da değerlendirdi.  Güneşhan; “Cumhuriyet Halk Partisi 36.olağan kurultayı Adalet ve Cesaret sloganı ile gerçekleşmiştir. Kurultayda güven tazelenerek önümüzdeki iki yıllık dönemde sayın Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmiştir. Çanakkale milletvekilimiz sayın Muharrem Erkek Parti meclisi üyeliğine sayın Serdar Soydan yüksek disiplin kurulu üyeliğine seçilmiştir.” diyerek “Çanakkale İl Örgütü olarak iki arkadaşımızın seçilmesi bizim Genel Merkez düzeyinde etkili olduğumuzu bir kez daha göstermiştir.” dedi.

“BATAKLIĞA SÜRÜKLEMENİN HESABINI VERECEKLER”

Kurultay sürecinde Çanakkale siyasetinden uzak kaldıklarını ifade eden Başkan Güneşhan bunun fırsat bilindiğini, AKP tarafından gelen açıklamalara cevap vereceğini dile getirdi. Başkan Güneşhan’ın cevaplarından satır başları:

“AKP Genel  Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ÖSO Milis güçleri ile Kuvayi Milliye’yi bir tutması Türk Milletinin canını incitmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Vatanın müdafaası mecburiyeti olmadıkça savaş bir cinayettir.’ Afrin Harekatı bir zorunluluk haline geldiğinden temennimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımızın kayıpsız olarak bir an evvel yurda dönmeleridir. AKP İktidarı 2011 yılından bugüne Suriye’ye karşı izlediği dış politika konusunda hep yanlış davranmıştır. AKP Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemenin hesabını halkımıza bir gün mutlaka verecektir.”

 “NEFRETİN NEDENİ AKP’YE MUHALİFLİK”

“AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ’ın TTB (Türk Tabipler Birliği) ile ilgili açıklamaları kabul edilir değildir. Köklü bir geçmişe sahip, kuruluşu 1953 yılına dayanan ve üye sayısı 83 bin üzerinde olan bir meslek odasıdır. Geçmişte olduğu gibi bu gün de ölümden değil yaşamdan yana olduklarını ifade etmiş olmalarıdır gözaltına alınma gerekçeleri. Asıl hezeyan; AKP’nin Suriye’ye karşı izlediği dış politikadır ve baştan sona yanlıştır. Özellikle Çanakkale cephesinde 1915 yılında tıbbiye 1. Sınıfa kaydolan öğrencilerin tamamı şehit olmuştur ve 1921 yılında tıbbiye mektebi hiç mezun vermemiştir.Bu gün hekimlerimize bu nefret nedendir ? Terörist sevici olmakla vatan haini olmakla suçlanmaları nedendir? Tek neden Tabi ki AKP’ye muhalif olmalarıdır.”

“MİLLETVEKİLİ TURAN, HAKARET EDEN BAŞKA SİYASİLERİ HATIRLASIN”

“AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın partimiz ile ilgili söylemleri de kabul edilir değildir. Partimiz dünyadaki en eski 4 siyasi partiden biridir. Partimize Cumhuriyet Hakaret Partisi demek hiç bir siyasiye yakışmaz. Siyasetin hakaret içeren, aşağılayan, ötekileştiren, tehdit eden bir üslup ile yapılması doğru değildir. CHP grup başkan vekilimiz sayın Engin Altay Afrin sınır ötesi operasyon ile alakalı ‘PKK da, FETÖ de, Reza Zarrab da beni kandırdı, ne yapalım Allah affetsin’ gibi ifadelerle savunma yapılmasın diye ÖSO hakkında kendilerine uyarılarda bulunduklarını hatırlatıp , sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın buna neden bu denli sinirlendiğini dile getirmiştir. Bunu da siyasi bir hiciv ile bir tür istemsiz hakaret etme hastalığı olan ‘kopralali’ye benzetmiştir. Eğer Bülent Turan’ın kendisi gerçekten samimi ise; ‘Ulan ahlaksızlar’, ‘kadın mı kız mı bilemedim’, ‘artistik yapma, ananı da al git’, ‘mezarlık soyguncusu’, ‘sapıklar’, ‘niye kaçıyorsun ulan İsrail dölü’, ‘haddini bil edepsiz kadın’, ‘aydın müsveddeleri’ gibi hakaretler de bulunan siyasetçileri hatırlasın önce.”

“MİLLETVEKİLİ GİDER, GÖREVE GELDİĞİNDEN BERİ NE YAPMIŞ?

“AKP Milletvekili Ayhan Gider’in belediye başkanımız ile ilgili  yaptığı açıklamada çok ilginç Nihayet Çanakkale AKP’nin bir milletvekili olduğunu da hatırladı. Kendisi de ilk defa milletvekili olarak açıklama yapmakta. Bu zamana kadar kendisinin ne adı, ne sanı duyuluyordu. Hangi kişi, kurum kuruluş kendisine yardım için gitse Bülent Turan’a işaret etmiştir.  Sayın Ülgür Gökhan, 2002 yılından beri şehrimizin belediye başkanıdır. Çanakkale halkı kendisinden ve yapmış olduğu çalışmalardan memnun olmasa bugün hala makamında oturuyor olamazdı. Sayın Ayhan Gider, sizin boş vaktiniz çok anlaşılan… Milletvekili görevine geldiğiniz günden bu yana yaptığınız tek bir iş var ise paylaşın lütfen, kamuoyu merak ediyor. Çanakkale’nin ve ülkemizin iktidarınız sayesinde yaşamak zorunda kaldığı ve acil çözüm bekleyen sayısız sorunu var iken dönüp dolaşıp Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan’a yersiz asılsız suçlama ve eleştirilerde bulunmanız ‘en iyi savunma saldırıdır’ anlayışına olan inancınızla alakalı sanırım ama bu sizi kurtarmıyor ne yazık ki. Belediye başkanımıza veya partimize saldırmayı bırakıp işinize baksanız nasıl olur acaba? Örneğin; Kazdağlarındaki eşsiz ormanlarımız maden şirketlerinin kıyımına uğruyor, Atikhisar Barajı güvenlik sahası içerisinde kalan alanda siyanür kullanılarak altın madeni çıkarılacak ve bugünlerde binlerce ağaç kesiliyor. Gücünüz yetiyorsa Milli ve yerli olmaya biraz da bu açıdan bakınız ve ağaçların kıyımını durdurunuz. Ayhan Gider’e şunu öneriyorum. Köylere gidin ve tarım üreticilerinin, süt üreticilerinin nasıl borç batağına saplandığını dinleyin onlardan… Okullara gidin ve cemaatlerin okullarda nasıl cirit attığını, çocuklarımızın nasıl din istismarına uğradığını görün. Olması gereken çağdaş, laik, bilimsel eğitimin iktidarınız sayesinde nasıl içler acısı bir halde olduğunu görün ve yüzleşin kendinizle… Caddelere, sokaklara, Pazar yerlerine çıkın tek başınıza dolaşın halkımızın arasında cesaretiniz var ise belki o zaman bu ülkenin insanları ne yaşıyor farkına varırsınız. Belki o zaman vaktinizi sağa sola saldırarak yalan yanlış suçlamalarda bulunarak harcamaya vicdanınız el vermez de asli görevinize yoğunlaşırsınız.”

BAŞKAN GÜNEŞHAN’DAN DAVET VAR

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, AKFA dosyasına itiraz edeceklerini bir basın açıklaması ile duyuran Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Av. Ömercioğlu ve AK Parti İl Yönetimine açık davet yaptı. “Gelin sizi AKFA dosyası hakkında bilgilendireyim.” dedi.

Başkan Güneşhan, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu ve AK Parti İl Yönetiminin AKFA dosyasına itiraz ettikleri basın açıklamasının sorulması üzerine cevap veren Başkan Güneşhan;  “Konuşacak başka şeyleri olmadığından, dönüp dolaşıp aynı şeyleri söylüyorlar. Buradan açık bir teklifte bulunuyorum. Gelin, istediğiniz yerde, bu dosyayı tüm yönetiminizle birlikte konuşalım, anlatalım. Onlara bilgi aktaralım. Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi oluyorlar. Bu dosya 2014 senesinde ilk meclise geldiğinde emsal oranı 0.75 idi, konut yapılmak isteniyordu. Bu reddedildi. Bütüncül  bir plan önerildi, komisyon kuruldu. 3 yıllık bir çalışmanın sonunda, ki içinde Eren Kemerli de vardı, bir çalışma oluşturuldu. Kolin’den KYK’ya kadar olan alanda özel parsel, vakıf arazisi, belediye arazisi var. Konut yapılmayacak. Tabanda 0.30, toplamda 0.45 emsal var. Toplam yükseklik 11.50’yi de geçemez. Bu alanda Cumhuriyet Halk Partili birinin arazisi yoktur. İçimizde müteahhit arkadaşlarımız var. Ne imar verilirse, arsa sahibi ile oturulur konuşulur. Halkı kandırmak için açıklama yapıyorlar. İşin daha kötüsü kendi belediye meclisi üyeleri Eren Kemerli komisyonda evet oyu verirken, oylamada çekimser kalmıştır. Mesleğinde başarılı, saygın bir insan olan Eren Kemerli için oyuna getirildi, aldatıldı diyorlar. Kendileri aldatılmaya alışık olduğu için Kemerli’yi de öyle sandılar. O doğruyu yaptı, siyaset yapmadı. Şu anda AKFA’da 10.000 metrekarelik bir fabrika var, öyle mi kalsın. Alan değerlendirilecek. Bu karar alındı. Arsa sahipleri kafalarına göre bir projeyi sunamayacaklar. Meclis uygun bulursa proje geçecek. Bölgede HİLTON var. Orada emsal 1 olarak belirlendi. Bu  yatırımcıya destek olmak, turizmi canlandırmak içindi. Kamu mallarını peşkeş çekmeyi en iyi AKP bilir. Bunu ben demiyorum. Bülent Arınç, kamu arazilerinin Melih Gökçek tarafından, FETÖ’ye nasıl peşkeş çekildiğini söyledi. Sırf siyaset yapacağız diye abuk sabuk ilgisiz şeyler söylemek doğru değildir.”

SPONTANE OLDU!

CHP 36. Olağan Kurultayında yaptığı konuşmada, belediyelerin başarılarını sayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun neden Çanakkale Belediyesi’ni de saymadığını değerlendiren Başkan Güneşhan; “Bu tip konuşmalar spontane yapılır. Genel Başkanımız birçok yerde Çanakkale adını zikreder. Çanakkale gibi birçok belediyemizi saymadı. Bunu saymaması demek, başarısız olduğumuz anlamına gelmez.” dedi.

CHP’LİLERE SORUN DEDİLER, CEVAP GELDİ: “HALKA AÇIK BİR YERDİR”

“Orası mülkiyeti CHP Belediyesine aittir. 1973’ten beri var olan bir yer. Belki yapılırken, üstüne bir yığma kat yapılmış olabilir. Zaten o bölge, kamulaştırma alanı içerisinde. İleri de yeşil alan olarak kullanılacak. Orası şu anda Çanakkale Belediye Başkanı’nın partililer ile Çanakkale halkı ile buluştuğu bir yerdir. Kendisi de gider, söyleşiler de bulunur, başka şeyler olur. Biz de gideriz. Bundan sonra da gideceğiz. Siz de gidebilirsiniz. AKP’li arkadaşlar da geliyor. Geldikleri zaman sıkıntı olmuyor. Orası halka açık bir yerdir. Orada parti amblemi de yoktur.”

 Dilek Akşen

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech