Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk yazara üstün hizmet ödülü verildi

Gurbetçi yazar Hatice Hürmüz

Gurbetçi yazar Hatice Hürmüz Başar’ın, Çanakkale Savaşları hakkındaki kitapları ve toplumsal çalışmalara katkılarından dolayı, Avustralya Üstün Hizmet Madalyası’na layık görüldü.

Avustralya Üstün Hizmet Madalyası’na layık görülen Gurbetçi yazar Hatice Hürmüz Başarın, Çanakkale Savaşları’nın gerçek yüzünü yansıttığı kitaplarıyla Avustralya Üstün Hizmet Madalyası’na layık görüldü. Çanakkale Savaşları’nın Türkler açısından ne anlama geldiği ile savaş öncesi ve sonrasında yaşananlar ve iki ülke arasındaki ilişkileri konu alan ilk kitabı 1985’te yayımladıklarını dile getiren Başarın, “Elbette Çanakkale Savaşları hakkındaki çalışmalarımız yıllar boyu sürdü. Bu konuda 6 tane kitabımız var ama bir diğer övünç duyduğumuz kitabımız da 1993’te eşim Vecihi ile yazdığımız Türklerin Avustralya’ya göçmenlik anlaşması adı altında gelişlerinin öyküsüyle ilgili” şeklinde konuştu.

Başarın’ın toplam 7 adet olan kitabının 6 tanesi Çanakkale Savaşları, 1 tanesi de Avustralya’daki Türk Toplumu’nun ülkeye geliş sureci üzerine. Avustralya’daki Türklerin ülkeye gelişlerinden itibaren yaşadıkları topluma çok önemli katkılar sunduğunun altını çizen Başarın, “Toplumumuz burada en başından bu yana son derece uyumlu, çalışkan, geldikleri ülkenin kıymetini bilip ona katkıda bulunmaya çalışan bir toplum olarak el üstünde tutulan sevilen bir toplum. Çalışmaları yaparken, bu onura layık görülmem sürecinde bana yardım etmiş olan toplum üyelerimize şükran borçluyum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech