Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Demokrasi yoksa biz de yokuz”

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlık seçimi, geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Adaylığını açıklayan ve kurulda açık seçim yapılmasıyla çekilen Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Mehmet Ali Demir, seçimin ardından gazetemize konuştu. Divan başkanının ‘Değerli vaktinizi harcamayın hemen elle indir-kaldır yapalım pikniğe gidin.’ dediği iddiasında bulunan Başkan Demir, “Demokrasi yoksa biz de yokuz.” diye konuştu.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 57. Olağan Genel Kurul Toplantısı geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi. Seçimlerin öncesinde adaylığını açıklayan Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası mevcut başkanı Mehmet Ali Demir, kurul toplantısında adaylığını geri çekti. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı yeniden İbrahim Ejder oldu. Demir, adaylığını açıkladığı konuşmasında; “Kapalı seçim yapılmasından yana olduğunu belirtmişti. Seçimlerin açık şekilde yapılmasıyla da adaylıktan çekildi.

“CUMHURBAŞKANINA KADAR DUYURMAK İSTİYORUM”
Adaylıktan çekilen Demir, seçimlerin olması gerektiği gibi olmadığını ifade eden konuşmalarında; “Biz sandıktan yanaydık. Sandığı yaptıramayınca, genel kurula gelen esnaf arkadaşlardan çoğunluğu açık oylamadan yana oy kullanınca biz aday olmadık. Hayırlı olsun dedik ve çekildik.” diye söze başladıktan sonra şöyle dedi: “Bakın orada divan başkanı Kayseri’den geldi. Kayseri’de Esnaf Kefalet Başkanı. divan başkanı bugün burada yok biz Çanakkale’deyiz. Şunu diyor; ‘Değerli vaktinizi harcamayın hemen elle indir kaldır yapalım pikniğe gidin.’ Bir divan başkanına yakışmaz. 50-60 trilyon bütçesi olan bir kooperatifte indir kaldır seçim oluyor. Divan başkanımız da böyle diyor. Çok yazık. Bunları cumhurbaşkanına kadar duyurmak istiyorum.” dedi.

“200 ÜYE KUYRUKTAYKEN SEÇİM BİTTİ”
Seçimlerde haksızlık yapıldığını ifade eder Demir; “Böyle büyük bir kooperatifte 2 saatte seçim bitiyor. Seçim bittiğinde daha 200 kişi kuyrukta yaka kartını almak için sıra bekliyordu. 12’de başladı 1 çeyrekte seçim bitti. Takdiri üyelere bırakıyorum. Bu başkanın suçu değil tabi. Yönetmelik ve kanunla değişmesi gerekiyor. Ejder Başkan’ın da suçu değil.Fakat kesinlikle sandıkla seçim yapılmalı. Ben kanun ve yönetmelikle değişmesinden yanayım. Siyasilerle konuşup bunları teklif edeceğim. İleriki seçimlerde sandıktan yanayım. Cumhurbaşkanı sandığa gidiyorsa, muhtar gidiyorsa kesinlikle herkes sandığa gitmeli. Bu şekilde kooperatif başkan değişimi çok zor bu ağalık ve beylikler yıkılmalı.” dedi.

“ESNAFLAR BANA KIZMASIN”
Demir, son olarak şöyle dedi: “Seçilen arkadaşlara destek olacağız. Takipçisi olacağız. İyi yapılanlara destek olacağız. Yanlışlar varsa uyarıp önerilerde bulunacağız. Hep birlikte olacağız. Esnafların parçalanmasından yana değiliz. Daha dostane birbirimizin yardımına koşan bir esnaf teşkilatından yanayız. Zaten öyle olmasa seçim de kargaşalı olurdu. Ben esnaf teşkilatının bölünmesinden yana değilim. Kurula katılan herkese, bize destek veren vermeyen teşekkür ediyorum. Sandık olmayınca aday olmadık. Aday olmadık diye bize kızıp darılmasınlar. Biz demokrasiden yanayız. Sandıktan ne çıkarsa başımızın üzerinde yeri var. Demokrasi yoksa biz de yokuz.”

Yıldız Sağlam

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech