Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kültür-Sanat

TROİA sergilerine yenisi eklendi

İsmail Faris Öncel’in hazırladığı Troia Çini ve Seramik Sergisi dün akşam 17.30’da 17 Burda Avm’de açıldı. Açılışa Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ve Vali Yardımcısı Turan Yılmaz katıldı.

İsmail Faris Öncel’in hazırladığı Troia Çini ve Seramik Sergisi dün akşam 17.30’da 17 Burda AVM’de açıldı. Açılışa İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Dokuz ve Vali Yardımcısı Turan Yılmaz katıldı. Seramik ve çini sergisi AVM’deki vatandaşlarca ilgi gördü. AVM’de bulunan vatandaşlar sergilenen eserleri dikkatle incelediler.

Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz açılışta, “Malum bu sene 2018 Troia yılı Troia yılı olması münasebetiyle yaklaşık 5 yıldan beri nadide çalışmalarını, eserlerini Faris Öncel bey hazırlıyor. Bu nadide çalışmalarını Çanakkale’deki sanat severlerle buluşturuyor” dedi.

Sanatçı ve serginin hazırlayıcısı İsmail Faris Öncel, “Günümüzden yaklaşık 3 bin 200 yıl kadar önce antik çağda M.Ö 1184-1182 yılları arasında destansı bir aşk sonucu Sparta Kraliçesi Helena’nın Troia prensi Paris tarafından kaçırılmasını bahane eden Akhalar Çanakkale Boğazı girişindeki kutsal İlion’a saldırdılar. Ege denizinin iki yakasını bir anda orman yangını gibi saran savaş kısa zamanda Yunanistan coğrafyasından gelen Akhalar ile topraklarını savunmakta olan Troia’yalılar arasında topyekun savaşa dönüşmüştür. O çağda Anadolu’da yaşayan bütün kavimler Troia’ya yardıma gelmişlerdir. Troia’ya Anadolu’nun dört bir yanından yardıma gelenler olmuşlardır. Homeros bu savaşı İlyada ve Odesa yapıtlarında günümüze taşımıştır. Kutsal İlion’un acıklı hikayesini insanların anlayacağı basit bir şekilde çinilerin üzerine yapmaya çalıştım” açıklamalarında bulundu.

Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, “Troia yılı etkinlikleri kapsamında çok değerli hocamız Faris Öncel ‘in koleksiyonunu Çanakkale’de sergilemekten büyük mutluluk duyuyorum. 5 yıllık bir koleksiyon olduğunu öğrendik. Eserlerin daha önce Çanakkale’de sergilenme imkanı olmamış. Şimdi sergileniyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Yıl boyu Troia etkinlikleri kapsamında Kültür Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde ciddi tanıtım faaliyetleri olacak. Çanakkale ilinin de Turizm alt yapısının geliştirilmesi çok daha fazla sayıda yerli yabancı turistin kenti ziyaret etmesi için çalışmalar sürecek. İlimize olabildiğince yatırımı kazandırmak istiyoruz.” sözlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech