Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP yeniden “Kılıçdaroğlu” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hafta sonu Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 36. Olağan Kurultayı’nda Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışan Kemal Kılıçdaroğlu, 790 delegenin oyunu alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da aralarında bulunduğu Çanakkale delegeleri, iki gün boyunca kurultayı takip ederek tercihlerini yaptı. İkinci günde de listelerin yarıştığı ve Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu’nun yeniden şekillendiği kurultayın ardından CHP’nin 2019’a ne şekilde hazırlanacağı, seçimlerde yerelde ve genelde kimleri başkan adayı göstereceği ise merakla bekleniyor.

Delege sayısının yüzde 10’undan fazlasının desteğini alan mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce aday oldu. Kurultay öncesi aday adaylığı açıklaması yapan İstanbul Barosu’nun eski başkanı Ümit Kocasakal ile Yarsav’ın eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeterli delege imzası toplayamadığı için aday olamadı. Birinci gün öğlen saatlerinde mükerrer oy krizi yaşandı. 49 delegenin, Kılıçdaroğlu ve İnce’nin adaylığı için de imza atması üzerine yaşanan tartışmalar kısa sürede çözüldü. Akşam saatlerinde oylamaya geçilirken, 1266 delegenin 1253’i oyunu kullandı. 1237 geçerli oyun 790’ını alarak yeniden Genel Başkan seçildi. Muharrem İnce, 447 oy alırken 16 oy da geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanlığına yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu, “Üstlendiğim görevin sorumluluğunu çok iyi biliyorum. Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Üstlendiğim görev çok önemlidir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını, hukukunu ve adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum.” diyerek teşekkür ederken “Türkiye’yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur. Önümüzdeki süreç, sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz.” diye konuştu.

“TERÖRE HEM KAYNAKLIK EDEN HEM BEDEL ÖDEYEN ÜLKEYİZ”

7 tane şehidimiz olduğunu da hatırlatan ve rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Biz bu toprakları şehitlerin kanlarıyla suladık. Çanakkale’de de öyleydi, Dumlupınar’da da öyleydi, Afyon’da da öyleydi, Maraş’ta da öyleydi, Antep’te de öyleydi. Dolayısıyla biz mücadelenin ne olduğunu biliriz, Kuvvayi Milliyenin ne olduğunu da biliriz ve birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak, Türkiye’yi beka sorunundan kurtarmanın yolu bizim devletimize ve ülkemize sahip çıkmamızdan geçiyor. Ve hepimizin bireysel olarak tek tek hepimizin çok büyük ama çok büyük sorumlulukları var. Gideceğiz ve bunların hepsini anlatacağız. Daha düne kadar bir PKK sorunu vardı, şimdi PKK sorunu var, YPG sorunu var, PYD sorunu var, El Nusra sorunu var, IŞİD sorunu var. Bütün terör örgütlerine hem kaynaklık eden, hem bedel ödeyen bir ülke haline geldik. Bunun sorumluluğu ağırdır. İktidardakiler bunun hesabını vermek zorundadırlar. Bunun hesabını hep beraber soracağız, hep beraber.

Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, adalet mücadelesidir. Ve bu mücadelemizi inançla ve kararlılıkla sona kadar götüreceğiz. Önümüzdeki süreç zorlu bir süreçtir. Bu zorlu süreçte birlikte ve beraber olacağız. Burada farklı görüşler olabilir, farklı arkadaşlarımız aday olabilir. Ama hiç kimse unutmasın; bizimle beraber aynı paralelde oy kullanmayan bütün arkadaşlarımın benim başımın üzerinde yeri var. Hiçbir ayrım yapmayacağım, hiçbir ayrım. Biz 80 milyonu kazanmak zorundayız.”

İKİNCİ GÜNDE PARTİ MECLİSİ SEÇİMLERİ YAPILDI

CHP 36. Kurultayı’nın ikinci gününde ise Parti Meclisi seçimi yapıldı. Bin 266 delege, Parti Meclisi (PM) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) Üyeleri, parti tüzüğüne göre çarşaf liste yöntemiyle seçildi. CHP Parti Meclisi üyeliğine 488, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine ise 108 partili aday olurken, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in MYK’ya ve Eski Dönem Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın ise YDK’ya yeniden seçilmesi bekleniyorken, Erkek’in Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner’in başını çektiği 52 kişilik “Sol Cesaret” grubunun listesinde yer alması dikkat çekti. Çarşaf liste ile yapılacak seçimlerin sonucunun gece geç saatlerde netleşmesi bekleniyor.

İNCE’DEN İNCE MESAJLAR

Muharrem İnce de seçim sonrası attığı tweetlerle bazı eleştirilerde bulundu. Mükerrer oy vakasını hatırlatan İnce, “127 yeterli imzayı bulamadı, aday olması için 49 imza bağışlıyorum dediğiniz kişi 447 oy aldı. Partide kurduğunuz bu korku düzeniyle mi Türkiye’ye özgürlük getireceksiniz? Sokakta varız, örgüt tabanında varız, gönüllerde varız, onun için bu haklı mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanlığı’na yeniden seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na tebrik telgrafı gönderdiği öğrenildi.

Haber Merkezi

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech