Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

6. Döneme “Merhaba”

 

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 57. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Esnaf Kefaletin mevcut başkanı İbrahim Ejder, açık oylamayla yapılan seçimde  güven tazeledi.

Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 57. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün saat 12.00’de Kolin Otel Megaron Konferans ve Toplantı Salonunda başladı. Genel Kurulda, Esnaf Kefaletin mevcut başkanı değişmedi. Başkan İbrahim Ejder, açık oylama sonucunda başkanlığını tazeledi.

Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ile ilde ve ilçelerden oda başkanları yoğun katılım gösterdi. Esnaflar da genel kurula yoğun ilgi gösterince salonda oturacak yer bulmak dahi güç oldu.

Genel Kurulda iki aday seçimde karşılaştılar. Birinci aday mevcut başkan İbrahim Ejder olurken diğer aday ise Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ali Demir oldu. Genel Kurula esnaflardan katılım bir hayli yüksek oldu. İmza atılma anında konferans salonu içerisinde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

Genel Kurulun Divan Üyeleri Kayseri Bölge Birliği ve Kooperatif Başkanı Mustafa Alan, Balıkesir Bölge Birliği Başkanı Erol Ayvaz, Çan Kooperatif Başkanı Davut Tekne ve Gelibolu Kooperatif Başkanı Osman Selvi oldu.

“TANSİYON BİR ARA YÜKSELDİ”

Genel Kurul’da her şey yolunda başladı ve ilerledi. Oylamanın nasıl yapılacağı konuşulurken salonda bir anda tansiyon yükseldi. Divanın oylama açık mı kapalı mı yapılsın sorusu üzerine salondan farklı sesler yükseldi. Salonun büyük çoğunluğu oylamanın açık yapılması yönünde oy kullanırken, Mehmet Ali Demir ve küçük bir azınlık oylamanın kapalı olması gerektiğini belirttiler. Başkan Demir, bu duruma salonda tepkisini dile getirince ortalık bir anda gerildi. Demir daha sonra kürsüye çıkarak, “Buradaki oylama oy çoğunluğu ile açık yapılmıştır fakat bana bir ara arka sıralardan istemsiz cümleler sarf edildi, benim tepkim ona oldu” cümlelerini sarf etti.

BAŞKAN YİNE EJDER SEÇİLDİ

Açık oylama yapılan genel kurulda yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oldu; İbrahim Ejder, Selahattin İş, Mustafa Karaman, Serkan Kale, İsmail İlker Çiftçi. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Yusuf Doğar, Zafer Yetim, Şener Çekiç, Serkan İlaslan, Bülent Bayat. Denetim Kurulu Asil Üyeleri; Ahmet Karadeniz, Harun Aydoğdu. Bölge Birliği Asil Temsilcileri ise; İbrahim Ejder, Selahattin İş, Mustafa Karaman, İsmail İlker Çiftçi.

“BENİM TEPKİM ‘YUH’ DİYENLEREDİR”

Mehmet Ali Demir, “Genel Kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Oylamanın açık yada kapalı olmasının takdiri sizlerdedir. Oylamanın açık olması yönünde oy kullandınız. Benim tepkim oradan ‘Yuh’ kelimesi duymama oldu. Ben bugüne kadar hiçbir genel kurulda ‘Yuh’ kelimesi duymadım. Oradan hangi arkadaş yuhaladıysa benim bütün tepkim onadır. O arkadaşı esefle kınıyorum. Yarın sabah aynı taksi durağında aynı arkadaşlar var. Sanayide yan yana aynı dükkanlar var. Biz bölmekten ve parçalamaktan yana değiliz. Ben yönetim kurulum ve denetim kurulum adına benle beraber bu yola baş koyanlara teşekkür ediyorum. İbrahim Ejder’i de takdir ediyorum. Seçimimiz hayırlı, uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Demir’in konuşmasından sonra İbrahim Ejder kürsüye çıktı. Kürsüye çıkan Ejder, Mehmet Ali Demir’in yanına gelerek el ele poz verdiler. Genel Kurulda en güzel görüntünün mimarı oldular.

“ESNAFIMIZIN İŞLERİ İYİ İSE TÜRKİYE’NİN İŞLERİ İYİDİR”

Demir’in konuşmasından sonra Ak Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ kürsüye çıktı. Karadağ, “Öncelikle biliyorsunuz ki Afrin’de Zeytin Dalı operasyonunda dün 5 şehit verdik. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın. Bugün buradan çıkacak sonucun öncelikle Çanakkale’mize sonra Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Biz biliyoruz ki esnafımızın işleri iyi ise Türkiye’nin işleri de iyidir. Bu nedenle 16 yıllık iktidarımız boyunca esnafımızı baş tacı yaptık. Gerek KOSGEB destekleri ile gerek Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri destekleriyle esnafımıza hep can suyu oldu. Bu can suyu Türkiye’mize, toprağımıza hep katma değer olarak döndü” dedi.

“BU GENEL KURUL SİZLERE YAKIŞTI”

Genel Kurul’da tekrar başkan seçilen İbrahim Ejder ise, “Ben ve yönetim kurulum 24 saat gece gündüz emrinizdeyiz. Hepsi burada, hepsini tanıyorsunuz. Bana ulaşamadığınızda, herhangi birisine ulaşın. Başımızın tacı olun. Herkese, tarihe geçecek bir genel kurul yaptığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu genel kurul sizlere yakıştı dolayısı ile Çanakkale’ye yakıştı. Tüm katılan arkadaşlara işlerinde başarılar, bol kazançlı günler diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun” sözlerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech