Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 kuruşluk menfaatler için…

Çanakkale Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı’nda gündem öncesi konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’nın doluluk oranı bilgilerini paylaşarak, “Yaptırım gücümüz yok Allah’larından bulsunlar. Bu dünyayı 3 kuruşluk menfaatler için katlediyorlar” şeklinde konuştu.

Atikhisar Barajı çevresinde yapılacak olan altın arama faaliyetleri öncesinde başlayan ağaç katliamı gündemden düşmeyen haberler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili birçok kesim tepkili ve çok sayıda protestolar yapılıyor. Buna rağmen çalışmalarda herhangi bir değişikliğe gidilmeden devam ediliyor.
Şubat ayı meclis toplantı gündeminde konuya ilişkin konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Atikhisar Barajı ile ilgili bilgi vereyim. Biliyorsunuz %66 doluluk oranı. 34 binden 600 metre küp şu an itibariyle. Önümüzde bir sezon daha var. İnşallah kar da yağar, şubat ayı içerisinde. Ama buna da şükür. Fena değil ama yeterli sayılmaz. Su tasarrufuna devam etmelerini rica ediyoruz, değerli hemşehrilerimizden. Ağaç kıyımı devam ediyor. Biz burada susuzuz diye kuraklık endişesi taşırken, yağacak yağmurdayken gözümüz, onlar orada ağaçları kesip oraları betona çeviriyor.” dedi.

“O TEPELER AŞAĞIYA İNECEK”
Barajı görmeye ilk gidişinden bu yana fotoğrafları paylaşan Gökhan, kesilen ağaçları da göstererek şöyle konuştu: “Buraların hepsi siyanürlenmiş toprak haline gelecek bu tepeler aşağıya inecek. O tepeler kalacak zannetmeyin. Tepeler, siyanürle içindeki altın alınıp ondan sonra bu taraftaki o çukurlara gömülecek. Söylüyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, ne diyeyim. Kesilen ağaçları görüyorsunuz. Allah’larından bulsunlar. Yani yasal yaptırım gücüm olmadığı için Allah’a sığınıyorum. Yarabbim engel ol şunlara. Senin yarattığın bu dünyayı katlediyorlar, namussuzlar. Senin bizler için yarattığın bu dünyayı 3 kuruşluk menfaatler için katlediyorlar.”

Yıldız Sağlam

 

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech