Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf tavlası

Esnafın dükkan önünde tavla

Esnafın dükkan önünde tavla oynaması, ne kadar bilindik bir görüntü olsa da son zamanlarda çok az karşılaşır olduk. “Nerede o eski bayramlar” serzenişinin insan manzarasıyla ifade şekli olan bu görüntü Çanakkale’de yaşamaya devam ediyor.

Yıllardır süren gelenek esnafların kapı-dükkan önü tavlası. Hasır taburelere oturup tavlasını oynayan esnaf. Hepimiz için çok bilindik bir görüntü olsa da artık pek karşılaşmıyoruz. Geçim derdine düşen sade vatandaş da esnaf da kişisel zevklerini ister istemez geri planda tutuyor.
Çanakkale genele göre şanslı vaziyette. Küçük ve turistik olması sebebiyle diğer şehirlerden daha az kasveti var. Güneşi gören esnaf hala kapı önlerine çıkıyor örneğin. Alışveriş Merkezleri’nin kanıksadığımız görüntüsünün yanında karşılaştığımız bu küçük insan manzarası da aslında çok doğalken bizleri heyecanlandırıyor.

Alışveriş Merkezleri’ne ve içindeki mağazalara girerken geçtiğimiz güvenlik kontrolleri, spot ışıkları, barkod sistemleri… Küçük esnafa bakıldığında, süregelen geleneklerle; “Veresiye Yoktur” ve “Veresiye-Peşin Satan” tabelası, kenarında markası bulunan çaylar, hasır tabure ve tavla… Gerisi samimiyet gerisi sıcaklık.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech