Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Çanakkale için birlik ve beraberlik

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nun 2018 yılının ilk toplantısı olan Ocak ayı meclis toplantısı, Çarşamba günü ÇTSO konferans ve toplantı salonunda gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı unutulmadı. ÇTSO, 84 yeni üyenin kaydı ile de bugün itibari ile 6 bin 9 yüz 22 üyeli bir oda haline geldi.

ÇTSO’nun Ocak ayı meclis toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Toplantı, ÇTSO konferans salonunda gerçekleşti. Toplantının gerçekleşmesi için gerekli olan 25 kişinin imzası sağlandı. Toplantı süresince sadece 18 kişi salonda bulundu. Kişi sayısının azlığı ÇTSO üyeleri tarafından tepki çekti. Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı harekatı Meclis’te unutulmayarak gündem maddelerinden önce Şehitlere baş sağlığı dilendi. Toplantıda daha sonra gündem maddeleri üzerine konuşuldu. ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu Afrin, Troia yılı ve Odanın faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. ÇTSO ‘nun CHP ve AK Parti Merkez İlçe yönetimleri ile aynı gün aynı saatte görüşmesi birlik ve beraberlik açısından memnun etti. Başkan Semizoğlu Çanakkale için birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

“ÇTSO OLARAK TERÖRE KARŞI TEK YÜREK DURUŞ SERGİLİYORUZ”

ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekatta devletimizin kararının arkasında olduğumuzu bildiriyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Afrin Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır güvenliği için önemli ve stratejik bir noktadadır. Meşru olarak başlatılan bu harekatta terör örgütlerine gereken ders verilmektedir. Devletimizin ve milletimizin huzuru ve bekası siyasetin çok üstünde ve bizim için çok kıymetlidir. ÇTSO olarak teröre karşı her zaman ki gibi tek yürek olarak duruş sergiliyoruz. Terörü destekleyenleri kınıyoruz.

“2018 YILINA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

Odamız girişimleri ile başlatılan ve 2018’in Troia yılı olarak ilan edilmesi konusu birlik ve beraberliğin meyvesi olarak neticelenmiştir. Biliyorsunuz bu konu ilk odamız meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından dile getirildi. 2018 yılının Troia yılı olarak ilan edilmesinden sonra 2018’de Turizm’de beklenen hareketlilikten dolayı 15-16-17 Nolu komitelerimizle ortak toplantı yaptık. Bunlar otelcilerimiz, restaurantçılarımız ve ağırlıklı olarak tur operatörlerimizdir. Geniş katılımlı toplantı oldu. Toplantıdaki amacımız 2018’in ekme yılı olması yönünde oldu. Gelen misafirlerimizi memnun olarak Çanakkale’den yollarsak, bu kişiler yanlarına 3-5 kişi daha alarak geri gelirler diye düşündük. Kalitemizle, servisimizle, hizmetimizle 2018 yılına hazırlıklı olmamız gerektiğinin vurgusunu yaptık.

“TÜRKİYE 2.CİSİ, BÖLGE 1.CİSİYİZ”

13-14 Ocak tarihlerinde eğitimler gerçekleşti. 26 firmamız ve 41 temsilci ile katılım sağlandı. Aynı tarihte odamız çalışanları ile temel eğitimler aldık. 19-20-23 Ocak tarihlerinde mesleki yeterlilik sınavları düzenledik. İnşaat ve çelik kaynakçı meslek dallarında toplam 32 kişi katıldı. Şu anda ÇTSO olarak biz Türkiye’de 2’inci bölgemizde 1’inciyiz. Bu sınavları yapma ve belge dağıtma anlamında Bölge birincisiyiz. Şu ana kadar 658 aday katıldı, 512 tane belge verdik. Türkiye genelinde bugün itibari ile belge sayısı 283 bin 525. Yaklaşık 300 bin tane  müteahhidin olduğu bir bölgede 283 bin 525 belgeli çalışan var. Bir müteahhittin sıvacısının, kalıpçısının, elektrikçisin, boyacısının ayrı belge alması gerekmektedir. Bu 1.1.2018 tarihi itibari ile devreye girdi.

“AZİZ SANCAR’I ÇANAKKALE’YE DAVET ETTİK”

2018 yılının Troia yılı ilan edilmesinden dolayı Aziz Sancar Beyi davet etme kararı almıştık. Mail yolu ile kendisi ile iletişime geçtik. Davet için çok mutlu olduğunu ancak 2018 yılında Türkiye’ye gelme planının olmadığını dile getirdi. Daha sonraki zamanlarda inşallah ibaresini kullandı.

“CHP VE AK PARTİ MERKEZ İLÇE YÖETİMLERİ İLE BİR ARAYA GELDİK”

CHP ve Ak Parti Merkez İlçe yönetimleri 17 Ocak’ta bizlerden randevu almışlardı. O gün üzücü hadise olması sebebiyle kendilerini kabul edemedik. Kendilerini Çarşamba günü ağırladık. Bu beni gerçekten mutlu etti. Siyasi partilerimizin odamızla kaynaşması önemlidir. En kısa zamanda iade-i ziyaretleri de gerçekleştireceğiz. Görüşmemizde olumsuz hiç bir şey konuşulmadı. Çanakkale çok güzel bir yer, Türkiye’nin incisi. Çanakkale için her şey güzel olsun diye birlik beraberlik mesajları verildi. Hep kötü şeyler konuşulmasın iyi şeylerde meydana geliyor. Ben hem CHP hem de Ak Parti Merkez İlçe yönetimlerine teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech