Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dardanel Fabrikası’nı bırakın gitsin kardeşim!

Kepez Belediye Başkanı Dr.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, “Misafirlerini Dardanel Fabrikası’nın önünden geçiriyor musunuz?” sorusu üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Her ay düzenlenen Kepez Belediyesi basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Mutan, “Misafirlerini Dardanel Fabrikası’nın önünden geçiriyor musunuz? sorusuna “‘Bilerek oradan geçiriyorum.’ diyerek konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan  Mutan; Niyazi Önen fabrikayı bu alandan taşımak için hareket geçti, ancak plan tadilatı yargıya gitti. Fabrika  burada kalsın mı istiyorsunuz? Kamuoyu bunu bilsin, tartışsın. Misafirlerimi bilerek oradan geçiriyorum. Birileri çıksın, tartışsın, fabrika buradan gitsin diye. Niyazi bey bu iş için düğmeye basmıştı, engelleniyor şu anda maalesef. Gerekçesini de Valiliğine sorun. Çok teknik konular vardır ama Çevre ve Şehirciliğin teknik elemanlarına zorla bir şeyler dayatılıyor; ‘Bulun bir şey biz yargıya gideceğiz’ diyorlar.” dedi.

“PLAN TADİLATLARI NEDEN YARGIYA GİTTİ?”

Başkan Mutan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Niyazi Önen, hem Çanakkale’nin hem de Türkiye’nin önemli sanayicilerinden birisidir. Bu ilin ve ülkemizin en büyük sorunlarından birisi istihdamdır, işsizliktir. Sayın Niyazi Önen o bölgeye bir soğuk hava deposu ile başladığı sanayicilik sürecine sebze meyve işleme tesisi sonrasında da Balık işleme noktasına gelmiştir. Sayın Niyazi Önen bu bölgenin sıkışıklığı sebebi ile 960 dediğimiz Hamidiye Mahallesinde olan bölgede 20 dönüm, iç kesimde ise 70 dönümlük arazisi var. Bu alanların plan tadilatlarını yaptırdı biliyor musunuz? Buradan bir yola çıkmaya başladı, arkadaşı Çetinkaya ile yapacaklardı. Soğuk hava depolarının olduğu bölgeden başlayacaklardı. Plan tadilatları yargıya gitti. İdare tarafından yargıya gidildi. Yani bu yapı bu bölge içerisinden çıkmasın mı? Bir ucundan gidiyordu, idari  yargıya gidildi. Neden yargıya gidildi arkadaşlar? Bu konuları Çanakkale kamuoyu konuşsun, tartışsın. Çıksın birileri izah etsin. Buradan gidiyordu, birileri gitmesini engelledi. Buradan misafirlerimizi bilerek geçiriyoruz, koku duyulsun da bu buradan gitmesi lazım desinler diyorum. Niyazi bey bu iş için düğmeye basmıştı, engelleniyor şu anda maalesef. Gerekçesini de Valiliğine sorun. Çok teknik konular vardır ama Çevre ve Şehircilik’in teknik elemanlarına zorla bir şeyler dayatılıyor;  ‘Bulun bir şey biz yargıya gideceğiz’ diyorlar. Çay bahçesi için bile yargıya mı gidilir arkadaşlar? Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyorlar. Buradaki muhataplarımız da biraz önce ifade ettiğim yerler. Çay bahçesi için yargıya gidiyorlar, sosyal konut yapacağız, yapmayalım diye yargıya gidiyorlar. İdare yargıya gidiyorlar ama yapacağım sosyal konutu. Kimi kastettiğimi çok iyi anladınız, sorularını oraya neden diye sorun. Siz belki bilmiyorsunuz ama o fabrika oraya kurulduğunda, etrafında iki tane ev vardı. 80’li yıllarda orası şehir dışı olarak görülüyordu. Unlu mamulleri OSB’ye, balık işleme tesislerini Gökçeada’ya taşıyacaklardı. Bunun planlaması ne zaman hayata geçer bilmiyorum ama bu tür engellemelerle gitmez sanıyorum. Bırakın gitsin kardeşim!”

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech