Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent siyasetinde İYİ renk

İYİ Parti ‘Önümüzdeki ilk

İYİ Parti ‘Önümüzdeki ilk seçimlerde hesapları alt üst edeceğiz.” diyerek iddialı adımlarla geliyor. Çanakkale’de siyasi partilerdeki dalgalanmaları bir türlü son bulmazken, siyasi yol haritasını çizen İYİ Parti şubat ayı içerisinde kongrelerini yapmaya hazırlanıyor. İl Binası’nın açılışına Genel Başkan Merak Akşener’in katılması bekleniyor. İYİ, partinin de siyasi sahneye çıkması ile 2019 seçimleri özellikle kent merkezinde çekişmeli geçecek gibi görünüyor…

“Açık ara birinci partiyiz”

İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen basın toplantısı düzenleyerek yönetim kurulu üyelerini kamuoyuna tanıttı.  Siyasi yol haritaları hakkında da açıklama yapan Başkan Dehmen; “Önümüzdeki ilk seçimlerde, tüm yapılan siyasi hesaplamaları alt üst edecek oy oranı ile birinci parti çıkacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

İyi Parti İl Başkanı İrfan Dehmen ve Yönetim Kurulu üyeleri kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek hem üyeleri tanıttı hem de siyasi yol haritaları hakkında bilgi verdi. Başkan Dehmen sözlerine başlamadan önce; “Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülmekte olan operasyona katılan kahraman askerlerimize muvaffakiyet dilemek istiyorum, Şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. İYİ Parti ordusunun yanında onlar için duacıdır.” dedi.

“KARARAN OTEL SALONLARINA İNAT GÜNEŞ GİBİ DOĞDUK”

Basın toplantısına Türkiye’nin son 15 senelik sürecini değerlendirerek başlayan Başkan Dehmen geçtiğimiz sene Şubat ayında Genel Başkan Meral Akşener’in, Kolin Otel’de gerçekleştirdiği “Milli İrade” konulu toplantısında, salonunun ışıklarının kapatılmasına da vurgu yaptı.  Başkan Dehmen; “Türkiye, sis altındaki Çanakkale boğazı gibi. İlerisi belirsiz. Siyaset, Çanakkale’nin rüzgârı gibi. Sürekli esintili ve dengesiz. İktidarı elinde bulunduran ve onlara destek olan Siyasetçiler, Troia atı gibi hileyle ve yalanla insanları kandırıyor. Oysa halkımız, Çanakkale kahramanlarındaki umudu taşımak istiyor. Günümüz Türkiye’sinin özeti şudur; siyasetimizin damarları tıkanmış, ruhu kararmıştır.1915’de güneş Çanakkale’den doğmuştu. 2017’de güneş, parti amblemi olarak yeniden doğuyor. İYİ Parti, Çanakkale’de karartılan otel salonlarına inat güneş gibi doğmuştur.” dedi.

MERAL AKŞENER ÇANAKKALE’YE GELİYOR

İYİ Parti’nin kent genelinde sürdürdüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Dehmen; “Şu anda teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teşkilatlanma çalışmasını tamamlayamadığımız sadece üç ilçe kaldı. Çok kısa bir zaman içerisinde tamamlayacağız. 10-11 Şubat tarihlerinde teşkilatlanma çalışmaları tamamlanan ilçelerimiz kongrelerini yapacak.  Ardından da Mart ayının başına kadar il kongremiz tamamlanmış olacak. İl binamız Cumhuriyet Meydanı karşısında tadilat aşamasında, bir hafta içerisinde tamamlanacak. Genel Başkanımız Meral Akşener’de en kısa zaman içerisinde açılış yapmak üzere Çanakkale’ye gelecek. Türkiye’nin birçok ilinde yaptığı gibi halkla temas halinde olacak ve çarşıyı ziyaret edecek. Şu anda da karış karış ülkemizi geziyor. Kendi deyimi ile koltuk değil ayakkabı eskitiyor.  Merkez İlçe Binamız Nusret Kutlu iş hanı 4. katta ve şu anda faaliyette. Üye kayıtlarına devam ediyor.” dedi.

“HESAPLANAN OY ORANLARINI ALT ÜST EDECEĞİZ”

Kent siyaseti hakkında değerlendirmeler de bulunan Başkan Dehmen; “Çanakkale Türkiye’nin en şanslı illerinden biri ancak gerek iktidar milletvekillerimiz gerekse belediye İYİ Parti ile daha iyi işler yapacak. Çanakkale siyasetinde seçimlerde yapılan hesaplamaları tamamen alt üst edecek bir oy oranı ile seçimlerde birinci olacağız. Çanakkale’de yapılan birçok yanlış var, tarım ile ilgili yanlışlar var. Çevresel yanlışlar,  verilen termik santral izinleri var. Bunların hepsi ile ilgili dönem dönem yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımız kendi uzmanlık alanları ile ilgili basını ziyaret edip açıklamalar da bulunacaklar.  Çok güçlü bir şekilde birinci parti olacağımıza yürekten inanıyoruz. Bunu seçime hazırlanan her parti söylüyordur ama şuna inanıyoruz ki ilk seçimde Çanakkale’nin birinci partisi geliyoruz. Gerek yerel yönetimde gerekse ulusal politikalarda yanlış yapılan işlerde gerekli açıklamaları yapacağız.”dedi.

SİYASİ GÖRÜŞ SON KRİTER, MESELE MEMLEKET MESELESİ

Kendi siyasi geçmişi hakkında da bilgi veren Başkan Dehmen; “Ben 1994 yılında buraya üniversite öğrencisi olarak geldim ve eğitim bittiğinde, eşim Çanakkaleli olduğu için evlenerek burada kaldım. Ticaret hayatıma, dershanecilik sektörü ile devam ettim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde belli bir dönem siyaset yaptım. 2009 seçimlerinde, CHP Belediye Meclis Üyesi adayı oldum. İstifa ettiğim sürece kadar da aktif olmasa da üyeliğim devam etti. Bizim aramızda her siyasi görüşten insan var. Partimizin yola çıkış kadrosunu doğası gereği, Milliyetçi Hareket Partisinden arkadaşlarımız var. Merkez sağdan, eski Doğru Yol Partisinden, Anap’tan arkadaşlarımız var. Bu siyasi partinin teşkilatlarında görev yapması istenenlerden beklenen en son kriter belli bir siyasi görüşe sahip olmasıdır.  Tek bir kriterimiz var. Vatanını milletini seven, düzgün insan olmak.”

Genel ve yerel seçimlerde adaylarının belli olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Başkan Dehmen; “Bizim içimizde yapılan bir çalışmanın sonucundan bu ortaya çıkacaktır. Biz mevcut her sandıkta birinci parti olmak için yola çıktık.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech