Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
root

Kafamda deli konular!

Oturup yazmaya başladığımda o konudan o konuya atlayacağıma zihnimin gündeminde neler var diye düşünüyorum, konular birbirini dövüyor. Ben daha gündemdeyim, hayır ben daha gündemdeyim!

Sizi bu telefonlar mahvetti sapıklar!

Köpeğe tecavüz eden yaşlı vatandaşa vurarak tepki gösteren adama kızıyorum içimden, savunmasıza vurma diye! Ama şaşırmıyorum, kendini ifade edemeyeceği için, yaygara çıkmayacağı için hayvanlarla cinsel ilişkiye girme yeni moda değil! Yüzyıllardır var da onları bu akıllı telefonlar mahvetti! 1997 yılının Ocak ayında gazetemizde ‘Her yer telefon’ diye başlık atılmış. Köylere kadar telefon hattı çekilince, en azından kahvede, muhtarlıkta telefon olacak diye sevindi vatandaş. Artık ulaşacaktık birbirimize, sevdiklerimize, uzaktakilere. Onlardan haber alacaktık. İyi de oldu! Ben görmediğim için bilemiyorum tabi, o dönemler nasıldı, zor muydu ama  kilometrelerce ötedeki bir kardeşin sesini duymak öyle  önemli ki! Ama bu yaşlı vatandaşa da ulaşacağımızı bilseydim belki de ben istemezdim. Görmeyeydim iyiydi…

Bu ağır bir döngü!

Doğum yapacak kadınlar arasında çok klasik bir muhabbet vardır. Dün yine sosyal medyada bir kadın grubunda denk geldim.  Diyor ki; “Merhaba hanımlar mehmet akif ersoy hastanesinde normal doğum yapan var mı sedat beye gidiyorum normal doğumda hemşireler kötü davranıyormuş yardımcı olmuyorlarmış ilk doğumum olacak kısmetse iyi ya da kötü tecrübelerinizi anlatır mısınız ?” (Yazım yanlışları şahısa aittir). Sormak lazım, acaba Kadın ve Doğum Biriminde çalışan ebeler ve yardımcı personeller ayrıca hizmet içi eğitimlerden geçiyor mu, psikolojik destek alıyorlar mı? Almaları gerekir, her gün bir çok kere yeni başlayan yaşamlar ile değişen yaşamlara şahitlik ediyorlar, bizzat süreci başlatıyorlar. Bu ağır bir döngü! Ben doğum için hastaneye gittiğimde; “Ne yaptığını sanıyorsun, seni ben mi davet ettim buraya” diyen sevgili ebe, “Teknik olarak sen davet edemezsin zaten!”. Cevabımı da vereyim.

“EY  Ç-3, SEN DE Mİ YARI YIL TATİLİNDESİN”

Bekledim de gelmedin, sevdiğimi bilmedin. Gelmedi! 09:40 ile 10:05 geçe arası bekledim. Küçük şehrimde 25 dakikam bekleyerek geçti, ki Lapseki’ye giderdim. Gelmedi. Hastane hattı bu! Günlerden Cumartesi de olsa hastane hattı! Gelmedi.  Eski Hastane’den  yenisine gitmek üzere ayrılmış özel hatta binen ve kalkması için dolmasını bekleyen bir arkadaş nezlesine nezle kattı. Araç kalkmadı. Bir vatandaş da “İnşallah yakınlara bir de mezarlık yaparlar da yolda ölürsek atıverirler.” dedi. Eskiden emekli maaşı kuyruğunda can verirdi insanlar, biraz yol  gittik mi, ne diyeceğim de gidemedik.

 

 

 

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech