Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöplük Geçici Olarak Kapatıldı

Kent halkının yoğun şekilde

Kent halkının yoğun şekilde kullandığı İskele Meydanı üzerinde bulunan bankamatiklerin arasında oluşan boşluk geçtiğimiz günlerde çöplük haline gelmişti. 24 Ocak tarihinde gazetemizde yayınlanan haberin ardından yetkililer bu görüntünün önüne geçebilmek adına açık olan alanı tahta bir platformla kapattı. Kötü görüntü bir nebze olsun engellendi.

Kentin en yoğun ve kalabalık alanlarından olan İskele Meydanı üzerinde bulunan bankamatiklerin sırasında geçtiğimiz günlerde çöp skandalı meydana gelmişti. Bankamatiklerin sırasında bulunan bir boşlukta izmaritler ve çöplerin biriktiği görülmüştü. Oluşan kötü manzara objektiflere yansıdı ve vatandaşlarda tepkisini dile getirdi. Bankamatiklerin olduğu sırada bir ATM alanının boş olduğu alan duyarsız vatandaşlarca hor kullanıldı. Hor kullanılan alana kişisel çöplerini atan vatandaşlar boş bölümü çöplük olarak kullandı. Herkesin görüş alanında bulunan ve kent halkının uğrak olarak kullandığı bölgede görülen manzara tepki çekti.

Bu haber 24 ocak tarihinde gazetemizde yer aldı. Haberin gazetemizde yer almasından kısa bir süre sonra bölge tekrar gözlendiğinde çöplük olan bölgenin kapatıldığı görüldü. Yetkililerce tahta bir platform ile kapatılan bölge eskisine nazaran daha düzenli bir hava oluşturdu. Oluşan görüntünün eski halini bilen vatandaşlar daha düzenli bir görüntü oluştuğunu dile getirdiler. Kentte çöp sorununun giderek kendini hissettirdiği son zamanlarda duyarsız vatandaşlara kentlilerden tepki gecikmedi. Kent halkı artık 2018 senesinde 21.yy’da bu tip olayların çağ dışı olduğunu ve bu kentin çöpe ve kirliliğe yakışmayacağını vurguladılar.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech