Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Öz Sordu: Binalar depreme hazır mı?

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Çanakkale ve çevresinin deprem kuşağında olduğunu ve uzmanların olası bir deprem konusunda uyarılarda bulunduğuna dikkat çekti.

CHP’li Öz, Çanakkale’deki kamu binaları ve özellikle çocuklarımızın günlerinin önemli bir kısmını geçirdikleri okullarının depreme dayanıklılığı ve bununla ilgili yapılan çalışmaları yazılı olarak cevaplandırması için Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a soru önergesi verdi.

Milletvekili Bülent Öz, soru önergesinin açıklamasında şunları ifade etti:

UZMANLAR SÜREKLİ UYARILARDA BULUNUYOR

“Çanakkale ve birçok ilimiz birinci derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Üstelik Çanakkale ili ve çevresinde aktif olan faylar geçmiş dönemlerde büyük depremlere neden olduğu bilinmektedir. Deprem uzmanları ise buna benzer depremlerin tekrar oluşması durumunda büyük felaketlere neden olabileceğine dikkat çekmektedir. Özellikle deprem bölgesindeki binaların depreme dayanıklı olup olmadıkları olası bir depremin büyüklüğü kadar önemlidir.”

EVLER, KAMU BİNALARI VE ÖZELLİKLE OKULLARIMIZIN DEPREM DAYANIKLILIĞINI SAĞLAMALIYIZ.

“Deprem gerçeğini her zaman göz önünde bulundurmalıyız ve yaşam alanı olan evlerimiz kadar, kamu binaları ve çocuklarımızın günlerinin büyük bir bölümünü geçirdikleri okullarının depreme dayanıklılığını sağlamalıyız.

Dolayısıyla depreme hazırlıklı olmak ve depreme dayanıksız binalar için geç kalınmadan çözüm üretilmelidir.”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bülent Öz, Çanakkale ili olarak, deprem coğrafyasında yaşadığımız gerçeğini hatırlatarak, depremin büyüklüğü kadar, bina dayanıklılığı ve alınan tedbirler de önemlidir vurgusuyla Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a şu soruları yöneltti:

1-            Çanakkale ilinde kamu binalarının ve özellikle kamu binaları içinde yer alan okulların depreme dayanıklılık testleri yapılmış mıdır? Yapıldıysa, kaç kamu binası ve okul depreme dayanıksız veya riskli olarak belirlenmiştir?

2-            Depreme dayanıksız veya riskli olarak belirlenen kamu binaları ve okullar boşaltılmış mıdır? Veya kaçında hizmet verilmeye devam edilmektedir?

3-            Son 15 yılda depreme dayanıklılığı güçlendirmek ve depreme dayanıksız kamu ve okul binalarını yenilemek için yapılan çalışmalar nelerdir? Bu çalışmalar için yapılan harcamaların miktarı ne kadardır?

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech