Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çöp sorununa yeni çareler

Esenler Mahallesi Ahmet Piriştina

Esenler Mahallesi Ahmet Piriştina Caddesi üzerinde ve Cadde’nin ara sokaklarında çöp sorunu ile ilgili yeni bir adım atıldı. Cadde’ye ve sokaklarına yeni çöp konteynırları yerleştirildi. Yeni kapaklı çöp konteynırlarının büyüklüğü takdir gördü.

Kentte hemen hemen her sokakta görmeye alışır hale geldiğimiz çöp sorunu günden güne artarak devam ediyor. Sokaklarda, Caddelerde, inşaat alanlarında, parklarda, bahçelerde hatta ve hatta boğazın içinde çöp, şişe, atık, moloz görmek artık zor değil. Sarıçay üzerinde ve köprü altlarında da durum çok farklı değil. Kentin iç açıcı görüntüsü bir çok noktada çöplere kurban gidiyor. Çanakkale Belediyesi’nin çöpler konusunda yapmış olduğu çalışmalar yetersiz kalırken duyarsız vatandaşlarda çoğu zaman pes dedirtir hale geldi.

Çanakkale Belediyesi çöp sorunu ile ilgili bir hamle yaparak, kentin en büyük caddelerinden olan Ahmet Piriştina Caddesi üzerine yeni konteynırlar koydu. Bu konteynırlar sadece ana cadde üzerinde değil caddenin bağlı bulunduğu sokaklara da yerleştirildi. Dün kaydedilen bir görüntüde eski konteynır ile yenisi yan yana görüldü. Eskisinden neredeyse iki kat daha büyük olan konteynırların soruna derman olması beklendi. Kapaklı olan konteynırların üst taraflarında bir kanca bulunuyor. Bu kanca sayesinde çöp kamyonları konteynırı havalandırıyorlar. Havalanan konteynırların alt kapakları iki parça halinde ve birbirinden bağımsız bir yapıda olmasından dolayı kapaklar açılıyor. Açılan kapaklardan boşaltım sağlanmış oluyor. Yeni konteynırların kapaklı ve geniş olması vatandaş tarafından takdir gördü.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech