Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınların çığlığı belgesel oluyor

Batman Üniversitesi’nde Sinema ve

Batman Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi olan Kardelen Kırnıç, kadınların her alanda maruz kaldığı şiddetin belgeseli için Çanakkaleli kadınlar ile görüştü.

Batman Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi olan Kardelen Kırnıç, Çanakkale’de Sokak Cadıları Derneği’nde “Kadına Şiddet” konulu belgesel çekimlerine başladı. Belgeselde kent kadınlarının yaşam öykülerini görüntüleyecek olan genç yönetmen Kırnıç, daha önceden çekimleri Batman’da yapmak istediğini, fakat gerekli koşulları sağlayamadığı için çekimleri Çanakkale’de gerçekleştirme kararı aldığını dile getirdi.

Eğitim hayatının son senesinde olan Kırnıç çekimleri yaklaşık bir hafta süren belgeselin montajına başladı. Çekimlerde rol alan Sokak Cadıları Derneği’nden Ayla Eroğlu, şiddete karşı sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ederek; “ Erkek tarafından kadına uygulanan şiddet bir çok türe konu olmaya başladı. Bu şiddetin ne kadar tırmandığını, devlet politikalarının durumunu gösterir. Ben de şiddet gören bir kadın olarak bu projede yer aldım. Kadınların çığlığının her platformda duyurulmasının çözüm getirmesini umuyorum.” dedi.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech