Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EMİTT’te Odak Noktası TROİA

  22. Doğu Akdeniz

 

22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’de Çanakkale standı, çok ziyaretçi akınına uğramasa da ilgi gördü. Troia atı ziyaretçilerin dikkatini çekti. 2018 Troia vurgusu fuarda Çanakkale Standında yeteri kadar vurgulanamazken kentten önemli isimler fuarda yer aldı birbiri ardına açıklamalarda bulundular. Kentin siyasileri, iş adamları, belediye başkanları Troia yılına vurgu yaptı.

EMİTT fuarı Turizm ve Seyahat Fuarı 25 Ocak Perşembe Günü İstanbul TÜYAP fuar merkezinde başladı. Fuarda Çanakkale 2 ana stand halinde yer aldı. Birinci stand Çanakkale ve 2018 TROİA vurgusu olurken diğer standa Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın platformu oldu. Fuardaki katılımcılar TROİA yılı ile ve Gelibolu yarımadası ve Çanakkale savaşları hakkında bilgi ve fikir sahibi oldu. Çanakkale standı ziyaretçilerin yorumlarına göre yavan bulundu. Daha etkileyici ve bu denli doğal mirası olan bir bölgenin fuarda daha iyi temsil edilebileceğin altı çizildi.

Fuarda Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, GESTAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın, TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç ve Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş birbirini ardına değerlendirmelerde bulundular. Fuarda konunun muhattabı olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’un konu ile ilgili bir bilgilendirme ve açıklama yapmaması tepki çekti.

“ÇANAKKALE’NİN CİDDİ TANITIMLARI YAPILACAKTIR”

EMİTT fuarı ile ilgili Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, “Bir Turizm fuarında Çanakkale ilimizi bütün yönleriyle tüm değerleriyle tanıtmak amacıyla Çanakkale Valiliğimiz olarak, tüm kurum ve kuruluşlarımızın desteğini alarak İstanbul’dayız. 4 gün boyunca Çanakkalemizi fuarda tanıtacağız. 2018 yılının Çanakkale için ayrı bir önemi var. 2018 yılı hükümetimiz tarafından TROİA yılı ilan edildi. Kültür ve Truzim Bakanlığı’nın öncülüğünde uluslararası bazda Çanakkale’nin ciddi tanıtımları yapılacaktır” dedi.

“MAYIS AYINDA MİDİLLİ SEFERLERİ BAŞLIYOR”

Fuarda Gestaş adına değerlendirmelerde bulunan Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Aydın ise “GESTAŞ olarak Fuara önem veriyoruz” dedi ve Mayıs ayında başlayacak olan Midilli seferlerinin altını çizdi.

Aydın, “EMİTT fuarında yerimizi almış bulunmaktayız. GESTAŞ olarak Çanakkale adına üzerimize düşeni yapmaktayız. Çanakkale önemli bir destinasyon. GESTAŞ’ta bu noktada önemli bir konuma sahip. Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Gökçeada hatlarında hizmet veriyoruz. EMİTT Çanakkale’nin tanıtımı için öenmli bir fuar. Bizde TROİA ile ilgili hizmetlerimizi ziyaretçilerle buluşturmak istiyoruz. TROİA yılında da Çanakkale’ye yurt dışından ulaşacaklar konusunda İstanbul uçak seferleri önem taşıyor. Mayıs ayının ortalarında ise GESTAŞ olarak Midilli seferlemiz başlayacaktır. Yeni projelerle kente katkımızı arttıracağız” açıklamalarında bulundu.

“HER YERDE ÇANAKKALE KONUŞULUYOR”

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Çanakkale her yerde konuşuluyor dedi.” Yavaş açıklamalarını  “Turizimin bütün pazarlıklarının yapıldığı, organizasyonların yapıldığı en büyük fuarlardan birisinde yer alıyoruz. Bu senenin TROİA yılı olması sebebiyle Çanakkale’nin burada standı büyük bir alanda bulunuyor. Çanakkale’nin bütün paydaşlarını burada görmek mümkün. Çanakkale her yerde konuşuluyor. 2018 yılı dillendirilyor. Bu fırsat Çanakkale için bir alan ve değerlendirilmesi gereken bir unsur olarak bekleniyor. Umarız Çanakkale Truizm alanında bir tık daha üst basamaklara çıkar” cümleleri ile bitirdi.

“TROİA MÜZESİ AĞUSTOS AYI SONUNDA AÇILACAK”

Fuarda yer alan bir başka isim olan TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Kılıç ise, “Bildiğiniz üzere EMİTT Türkiye’nin en büyük turizm fuarıdır. Bu fuarda Çanakkale olarak bizlerde yerimizi alıyoruz. Biliyorsunuz 2018 yılı TROİA yılı olarak ilan edildi. 2018 TROİA yılı edilmesiyle Çanakkale ciddi anlamda yurt içinde ve dışında tanıtlmaya başlandı. Bizlerde bugün burada EMİTT fuarında Çanakkalemizi tanıtıyoruz. TROİA yılını herkese anlatmaya çalışıyoruz. 2018’de Çanakkale’ye yoğun ziyaretlerin olacağını biliyoruz. Çanakkale’de tüm kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yapıyoruz. TROİA müzesi Ağustos ayı sonu itibariyle açılacak. OPET Çanakkale’de Tevfikiye köyünde bölge iyileştirmesi açısından çalışmalar yürütüyor. Ulusal ve Uluslararası projelerle kentte binlerce kişiyi ağırlayacağız.” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech