Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BYEGM Genel Müdürü Akarca’dan Kilis’e Ä°nceleme

Basın Yayın ve Enformasyon

Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Mehmet Akarca, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezine yönelik düzenlenen roketli saldırıda isabet alan ve büyük oranda hasar gören Çalık Camisi’nde incelemede bulundu.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) haberine göre; Genel Müdür Mehmet Akarca, Zeytin Dalı Harekâtına iliÅŸkin, “Tertemiz bir bölgede baÅŸta Arap kardeÅŸlerimiz olmak üzere Kürt kardeÅŸlerimiz, Türkmen kardeÅŸlerimiz bu teröristlerin zulmüyle inlemekten kurtulmuÅŸ olacaklar.” dedi.

Akarca, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kilis kent merkezine yönelik düzenlenen roketli saldırıda isabet alan ve büyük oranda hasar gören Çalık Camisi’nde incelemede bulundu. Ä°l Müftüsü Mahmut Karatepe ve olayda başından yaralanan cami imam hatibi Ä°brahim Halil AÄŸbayram’a geçmiÅŸ olsun dileklerini ileten Akarca, olayla ilgili bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. PYD/PKK/YPG’li teröristlerin attığı bir roketin isabet ettiÄŸi camide biri Suriye uyruklu 2 kiÅŸinin ÅŸehit olduÄŸunu anımsatan Akarca, şöyle devam etti:

“Ãœlkemizin başı saÄŸ olsun. Türkiye’nin dört bir yanından insanlar dua etmek, destek vermek için geliyorlar. Ordumuz inÅŸallah bu terör gruplarını buradan çıkaracak. Tertemiz bir bölgede baÅŸta Arap kardeÅŸlerimiz olmak üzere Kürt kardeÅŸlerimiz, Türkmen kardeÅŸlerimiz bu teröristlerin zulmüyle inlemekten kurtulmuÅŸ olacaklar. Aynı zamanda Müslümanlar, Hıristiyanlar da bunların zulmünden bunalmış durumdalar, Allah nasip ederse onlar da kurtulacak.”

Ä°l Müftüsü Mahmut Karatepe de Afrin’deki Kürt kökenlilerin de terörden usandığını belirterek “Türkiye ne zaman gelecek artık? Bizi bunların zulmünden kurtarın” dediklerine ÅŸahit olduklarını söyledi. Cami imam hatibi Ä°brahim Halil AÄŸbayram ise akÅŸam namazı sırasında bir roketin caminin kubbesine isabet ettiÄŸini hatırlattı. Bir anda ÅŸiddetli bir patlama sesi duyduklarını ve neye uÄŸradıklarını ÅŸaşırdığını aktaran AÄŸbayram, ÅŸunları kaydetti:

“30 kiÅŸi vardı akÅŸam namazında, bunların 20 tanesi tespihe kalmadan çıktı. Son sünneti kıldıktan sonra diÄŸer cemaatimizle beraber duayı yaptık. Artık herkesin ayakkabılığa yöneldiÄŸi bir anda ben de cübbeyi çıkarmak için dolaba ilerlerken böyle bir patlama duyduk. Her taraf karardı. Kendime geldikten sonra dışarı çıktım saÄŸ olsun saÄŸlık ve kurtarma ekipleri caminin içindeydi. Sesi duyan herkes camiye koÅŸtu bize yardım etti.”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech