Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Dertler Derya Olmuş

İstanbul’un ve İzmir’in gölgesinde kalan Çanakkalemiz, büyük şehirlerin ardında birçok sorunu barındırır hale geldi. Kentli ile sokak röportajları gerçekleştirerek genci, yaşlısı fark etmeksizin sorunlarını dinledik. “Çanakkale’nin, en büyük sorunu nedir?” sorusunu yönelttiğimiz Çanakkalelilerin birçoğu, kentin otopark ve hastane başta olmak üzere işsizlik ve ulaşım sorunlarını vurguladı.

ACİL SERVİS MERKEZDE OLMALI
Sene başında Devlet Hastanesi ile birlikte Acil Servis’in de kentin dışına taşınması, birçok vatandaşı mağdur etmişti. Hastanenin taşınmasını içine sindiren insanımız acil polikliniğinin kente uzak olmasını halen sorgular halde… Vatandaşlar, hastanenin kent merkezine uzak olmasından ve yine kent merkezinde bir otoparkın olmamasından yakındı. Yeni hastanenin olanaklarından memnun olan halk, ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Belediye tarafından düzenlenen otobüs seferleri ise vatandaşın ifadesine göre yetersiz. Genel kanı, sorunun büyüklüğü iken çözüm önerisi de eski hastanede acil hizmetinin devamı yönünde.

ÇOĞUNLUĞUN ÖNERİSİ: BELEDİYE İŞ MERKEZİ
En çok ifade edilen bir diğer sorun ise kentteki otopark sorunu… Ayyuka çıkan bu problem, herkesin dilindeyken çeşitli çözüm önerileri vatandaş ve bürokratlar tarafından konuşuluyor. Ancak konuya ilişkin çözüm bir türlü hayata geçirilemiyor. Çanakkale’ye gelen turistlerin de en az Çanakkaleliler kadar şikayetçi oldukları otopark problemi için ise vatandaşın çözüm önerisi; Belediye İş Merkezi’nin yerine otopark yapılmasından yana… Böylelikle kente gelen turistler merkezde daha fazla zaman geçirebilecekken Çanakkaleliler de daha stressiz bir yaşama kavuşacak.

Mucit Bilgin
“Artık insanlar menfaatleri için her şeyi yapar hale geldiler. En yakınlarının dahi kalbini kırabiliyorlar. Bunlar insani geri dönüşün boyutları. Çanakkale’de görülür bir otopark sorunu mevcuttur. Belediye İş Merkezi Otopark olarak düzenlendiği vakit sorun çözülebilir. Ama yapılacak otoparkların yer altına alınması gerekmektedir. Kentin sorunlarından en göze batanı otopark sorunudur. İnsanlar yemeyip, içmeyip araba alıyorlar.”

Hanife Tuncel
“Çanakkale’nin en büyük sorunu acil servisin kentin dışında yer almasıdır. Otobüsün sık sık olmamasından dolayı acile ulaşmakta zorlanıyoruz. Arabam yok ve sorun yaşadığım zaman ambulans bekler hale geldik. Otopark sorunu mevcut şu anda otoparkta yer bulmak zor hale geldi. Otopark alanlarında da park ücretleri çok pahalı. Bence Belediye’nin ücretsiz otopark alanı yapması gerekmektedir.”

Seyhan Ertanır
“Çanakkale yaşanılacak en iyi şehirlerden bir tanesi. Bir şehirde özgürce yaşayabiliyorsan bir sorun yoktur. Ama kentin bir sıkıntısı var ki hastanenin taşınması. Hastanenin taşınmasının yanı sıra Acil bölümünün kentin dışına çıkması ulaşılabilirlik yönünden sıkıntı yaratmaktadır. Bence kentin içine bir acil bölümünün yapılması gerekir.”

Elif Uran
“Çanakkale’nin en büyük sorunu tüketime dayalı bir kent olmasıdır. Kentte emekli ve öğrenci nüfusu çoğunlukta bulunuyor. Sanayi kolları ve üretim alanları yetersiz. Üretimin olmamasının yanında kentte çok sayıda araç bulunuyor. Bu araçların park edecekleri noktalar yok. Kentte son yıllarda ciddi oranda otopark sorunu meydana geldi. Araç sahibi olmadığım için rahat ediyorum. Bu şehre bu kadar arabanın fazla geldiği görüşündeyim.”

Yılmaz Taştan
“Çanakkale’nin en büyük sorunu herkesin ulu orta siyaset konuşmasıdır. Siyaset öle her zaman ve her yerde konuşulacak bir konu değildir. Bence bu konuların konuşulması ve tartışılması için uygun ortamların oluşması gerekir. Benim bu kentte en büyük sorunum politik çekişmelerdir.”

Yüksel Coşkun
“Çanakkale’nin en büyük sorunu trafiktir. Ben araç sahibiyim ve evden çarşıya ulaşımda yürümeyi tercih ediyorum. Dört yoldan iskeleye kadar yürüyorum. Şu anda trafik sorunu kentte çözülemez. İşin kötü kısmı otopark alanı da şu anda mevcut değil. Otopark yapmak istesek nereye yapacağız o da bir muallak.”

 

Muhammet Gül
“Kentte en can sıkıcı sorun son zamanlarda trafik oldu. Trafik sorununun ortaya çıkışının sebebi araç çokluğudur. Bir eve bir haneye 2-3 araç düşer hale geldi. Bu kadar arabaya gerçekten gerek var mı? Benim aracım yok mesela ben park sorunu yaşamıyorum. Çözüm olarak araçlarımızı satalım. Araçsız taşıtsız birken içinde sıkışık trafik ve park sorunu ortadan kalkacaktır.”

Sadık Sim
“Gençleri düşünüyorum. Belediye Başkanım Çanakkale’nin gençlerini işe al. Hep yabancı yabancı kişiler zabıta oluyor başka bir şey oluyor. Yazık günah Çanakkale çocuklarına. Pazar yerimiz her gün akıyor. Dünya para ödüyoruz biz. İşgaliye, yer paraları.”

İsmail Yılmaz
“Çanakkale’nin en büyük sorunu otopark. Çanakkale’de araç sayısı insana göre çok fazla. Araçlarımızı park edecek yer bulamıyoruz. Belediye bir çözüm bulmalı. Yazın da gemi kuyrukları trafiği etkiliyor. Hastane dışarı alındıktan sonra eski hastanenin bahçesi otopark oldu ama yine yetmiyor. O bile rahatlatmadı.”

Ömer Faruk Yılmaz
“Çanakkale’nin en büyük sorunu esnafta. Bir de otopark var. Hiçbir şekilde otopark bulamıyoruz. Pazar yerinde mağduriyet yaşanıyor. Özellikle yağmur yağdığı zaman zarara uğruyoruz.”

Sezai Eybaz
“Hastane Çanakkale’mizin göbeğindeydi. Yaşlılar rahat rahat gidiyordu. Şimdi şehrin dışına attılar. Yaşlılara özel bir otobüs olmalı. Esnafın işi iyi değil. Otopark sorunu şehir içinde var. Hastanemiz yurt dışında kaldı.”

Orhan Çetinkaya
“İnsanlar arasındaki ikili ilişkiler. Herkes herkesin arkasından konuşuyor. Önce bunları düzeltmeliyiz. Bence en büyük sorun bu. Ekonomiyi düzeltmek insanların elinde.”

Ruhi Cengiz

“En büyük sorun işsizlik. Sanayi olmadığı için gençlerin çoğu işsiz. Hastanenin ulaşımı da zor. Halk için olumsuz bir şey. Taksiler çok yüksek meblağlar istiyor.”

Lütfiye Uzcan
“Bence sorun otopark. Yollar. Yolların kötü olması.”

Esin Işık

“Otobüs sorunumuz var. Gidemiyoruz. Gideceğimiz yerlere yeterli otobüs yok. Hep dolu geçiyor. Yolcular dışarıda bırakılıyor. Şoförlerimiz çok dikkatsiz ve yolcularla nasıl konuşulacağını bilmiyorlar. Bence buna bir çözüm getirmek lazım.”

 

Tunahan Ünsal – Yıldız Sağlam

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech