Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asker en çok içlik ve çorap alıyor

Askere giden gençler, teslim

Askere giden gençler, teslim olmadan önce yaptıkları alışverişte yaklaşık 150 TL civarında bir harcama yaparak ihtiyaçlarını tamamlıyor. Rütbesiz erlerin maaşları da (şehrine göre) 90-150 TL arasında değişiklik gösteriyor. Çanakkale’ye gelen erler ise en çok termal içlik ve kalın çorap alıyor.
20 yaşını dolduran genç erkekler, vatani görevini yapmak üzere ülkenin çeşitli kentlerine gidiyor. Gençlerin çoğu, ya memleketlerinde ya da gittikleri kentte önce alışveriş yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karşıladığı ihtiyaçlara yedek olarak ya da kişisel ihtiyaçlar için asker malzemesi satan dükkanların yolu tutuluyor. Bu dükkanlarda ise tecrübesiz erler için bir ihtiyaç listesi hazır ediliyor. Listede; parka, yazlık ve kışlık şapka, pijama takımı, terlik, kışlık ya da yazlık çorap, spor çorap, don, yün içlik, fanila, atlet, eldiven, palaska, çanta, spor şortu, banyo şortu banyo havlusu, yüz havlusu, diş macunu, diş fırçası, şampuan, tıraş köpüğü , kulak tıkacı, nefte, künye levhası, künye zinciri yer alıyor.

ÇANAKKALE’DE ASKERLER NE ALIYOR?
Çanakkale’de asker malzemeleri satan Erbil Öçel, kentteki askerlere en çok içlik ve kalın çorap sattığını belirterek şöyle dedi: “Burada erlere yardımcı olma amaçlı bir listemiz var. Askerler genellikle askeriyeden verilene yedek olarak alıyorlar. Bir de bazı özel ihtiyaçlarını alıyorlar. Mesela tıraş için verilen jiletleri çok tercih etmeyerek gelip buradan alıyorlar. Çanakkale’ye gelen askerler en çok termal içlik, çorap alır. Genellikle, atlet, fanila, don, para kesesi, ayakkabı boyası, tıraş takımı alıyorlar. En önemli ihtiyaçlardan biri ise kilit. Yaklaşık 150 TL harcama yapılıyor.”

ASKER MAAŞI NE KADAR?
Askerlik görevini yapan bir er il ve bölgeden bölgeye de değişmek şartıyla ortalama 90 TL ile 150 TL arasında ücret alıyor. Bu rakamlara er, onbaşı ve çavuş maaşları dahildir. Her rütbe arasında ortalama 20-30 TL oynuyor. Türkiye’nin her ilinde askerlerin aldığı maaşlar değişiyor. Bunun sebebi ise her ilin ve bölgenin güvenlik durumu ve şartları farklı olması. Dolayısıyla doğudaki askerler 500 civarında maaş alırken batıdaki askerler ortalama 90-150 TL civarında maaş almaktadırlar.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech