Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye’nin bitanesi”

21 Ocak günü gerçekleştirilen

21 Ocak günü gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ile tek liste ile seçime giren ve İl Başkanlığı görevine bu dönemde de devam edecek olan  Yeşim Karadağ, 20 Ocak 2011 senesinde gazetemize röportaj vermiş, “AK Partili olmak, türbanlı olmak, kullanılıyor olmak, minyatür olmak zannediliyor, ben bu düşünceleri kırmak için adayım.” diyerek Genel  Seçimlerde 4. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

Türkiye’nin tek  AK Parti kadın il başkanı olarak görev yapan Yeşim Karadağ 21 Ocak günü gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan İl Kongresinin ardından yeniden başkan seçildi. Tek liste ile seçime giren Başkan Karadağ 20 Ocak 2011 tarihinde gazetemize verdiği röportajda “AK Partili olmak, türbanlı olmak, kullanılıyor olmak, minyatür olmak zannediliyor, ben bu düşünceleri kırmak için adayım.” diyerek  4. sıradan milletvekili adayı olmuştu.

Başkan Karadağ verdiği röportajda; “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığında bile  bayan ve genç siyasetçilere daima destek verdi.  Bunu bilmek ve böyle bir partinin içerisinde yer almak  gerçekten güzel bir duygu. Bir bayan olarak Çanakkale’ye ciddi anlamda partimizi iyi anlatabilmeyi hedefliyorum. Çünkü kafalarda gerçekten çok yanlış bir AK Partili bayan profili var.İnsanlar AK Partili kadınları sadece türbanlı ve kullanılan kadınlar olarak görüyorlar. Ben bizzat partinin içerisinde bir kadın olarak bunun tamamen karşısındayım.   İşte tüm bu yanlış düşünceleri kırmak için adayım.  İnsanların aklındaki bu yanlış düşüncede benim adaylığım ile yıkılmış olacak.  Ben insanların kafasındaki AK Partili kadın düşüncesinden çok uzağım.” ifadelerine yer vermişti.

2016 yılı Mart ayında İl Başkanlığı görevine gelen ve bu dönemde de başkanlık görevine devam edecek olan Başkan Karadağ pazar günü gerçekleştirilen kongrede sevgi seli ile karşılandı. Özellikle AK Partili kadınların salona girmesi ile büyük bir alkışla karşıladıkları Karadağ,  kadın kolları ve teşkilatlara verdiği önemi her konuşmasında dile getirdi.

AK Parti Gelibolu İlçe Teşkilatı, kongrede bir pankart açarak, “Vurur Yüze İfadesi, Yeşim Başkan, Türkiye’nin Bitanesi” sözlerini  partililere duyardı.

Dilek Akşen

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech