Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dörtyol sakinleri acil çözüm bekliyor

Atatürk Caddesi ile Piri

Atatürk Caddesi ile Piri Reis Caddesi’nin kesişimi olan dört yol üzerindeki Belediye Otobüs durağının önü, engelli parkuruna döndü. Otobüs durağının önünde yağmurdan dolayı oluşan su birikintisi, vatandaşa Survivor’ı yaşattı. Engelli parkurunu geçmekte zorlanan vatandaş sıkıntısını gazetemizle paylaştı.

Dört yol olarak bilinen Atatürk Caddesi ile Piri Reis Caddesi’nin kesişim noktası olan bölgede bulunan otobüs durağı, vatandaşı sitem ettirdi. 2 gündür etkili olan yağışlar dolayısı ile kentin bir çok noktasında alt yapı yetersizliği sonucu su birikintileri oluştu. Belediye ekiplerinin mazgalları ve rögar giderlerini sürekli temizlerine rağmen kentin hemen hemen her noktasında küçük göletler görmek mümkün hale geldi. Vatandaş sürekli yapılan alt yapı çalışmalarının geri dönüşlerinin olmadığını ve alt yapı için harcanan bedellerinde vatandaşın cebinden çıktığını hatırlattı. Kentin yağmurda altı, üstüne geldi.

Dört yolda bulunan belediye otobüs durağının önü gölet oluşturdu. Bölgeye yapılan su mazgallarının suyun biriktiği bölgede olmaması dikkat çekti. Dikkat çeken mazgallar vatandaştan tepki gördü. Bölge esnafı ve vatandaş sitemini, çilesini ve kentin bu kusurunu gazetemizle paylaştı. Kentiler yapılan altyapı çalışmalarının daha tutarlı ve daha planlı yapılması gerektiğini vurguladı.

“KİMSE BU SORUNA ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”

Sokakta yaşayan ve vatandaş olarak sitemini gazetemizle paylaşan Engin Öztürk bu duraktan otobüse binmenin oldukça zor olduğunu ve rögar kapaklarının yanlış yerde bulunduklarını vurguladı. Öztürk, “Yağışlı havalarda yolcular arabalara binmekte ve inmekte zorluk yaşıyorlar. Yaşlılar, çoluk, çocuk bu sıkıntıyı uzun zamandır yaşıyoruz. Kimse çıkıp da bu soruna çözüm üretmiyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekir. En son bir asfalt çalışması yapıldı, çalışmadan sonra burayı her yağmurda su basıyor. Hiçbir durakta böyle bir su basma vakası görülmezken bu bölgede neden bu şekilde oluyor?” cümleleri ile sitemini dile getirdi.

“SORUNDAN DOLAYI MÜŞTERİ KAYBEDİYORUZ”

Durak arkasında pastane işleten Cuma Kahraman ise sorundan dolayı müşteri kaybettiklerini söyledi. Kahraman, “Rögar kapakları yukarıda kalıyor. Hiçbir zaman biriken sular rögara ulaşamıyor. Her yağmurda bölge bu hale geliyor. Müşteri bu konudan oldukça rahatsız. Biz burada esnafız, müşteri kaybı yaşıyoruz ve bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ediyoruz” dedi.

“ALT YAPI SORUNU ARTIK ÇÖZÜLMELİ”

Otobüs durağının arkasında kasap dükkanı olan Engin Alçalar kentte bir an önce alt yapı sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. Alçalar konu ile ilgili, “Buraya suyun dolmasından dolayı oldukça rahatsızız. Rögar kapaklarından dolayı sorun yaşıyoruz. Müşteriler bu konudan oldukça etkileniyor. Durakta duran vatandaş otobüse binmekte sorun yaşıyor. En kötüsü otobüse binmeyen yağmurda ıslanmayan ve durakta duran vatandaş geçen arabaların fışkırttığı sudan dolayı ıslanıyor. Yani durakta duran da durmayanda şu anda bin pişman. Kentte alt yapı sorununun bir an öne çözülmesi gerekir diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

 Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech