Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğal antibiyotik: Sarımsak

Sofraların ve yemeklerin vazgeçilmez

Sofraların ve yemeklerin vazgeçilmez lezzeti olan doğal antibiyotik sarımsak, boyutuna göre piyasada 10-15 TL’den alıcı buluyor. Sarımsak her zamanki gibi pazarlarda ve marketlerde en çok satılan ürün konumunda bulunuyor.

Cuma pazarının hemen hemen her hafta alım oranı olarak en yüksek ürünü sarımsak oluyor. Sarımsak her yemeğe konulduğu gibi doğal antibiyotik olma özelliği taşıyor. Ödemiş’ten gelen sarımsaklar Çanakkale nüfusunun cuma günlerinde eksiklik gittiği CUMPA’da 10-15 TL’den tezgahta yerini aldı. Hastalıklara ve hemen hemen her türlü iltihaba iyi gelen sarımsak pazarın en çok satılan ürünü konumuna geçti.

 SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Çok eski çağlardan beri sağlık dostu olarak bilinen kadim besin kaynağıdır sarımsak. Son yıllarda yapılan araştırmalar sarımsağın birçok açıdan sağlık için faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Sarımsak keskin kokusu yüzünden genelde tüketim noktasında bazı sıkıntı ve sınırlamalara neden olmaktadır. Fakat sağlığa olan faydasını bilenler tarafından bu sorun için de bir çözüm üretilmiş, ufak parçacıklar halinde doğranarak yutulur. Sarımsak aynı zamanda salatalara ve yemeklere katılarak çokça tüketilir.

Sarımsağı sağlık açısından bu kadar önemli kılan içerisinde barındırdığı B6 ve C vitaminlerinin yanında demir, kalsiyum, bakır ve manganez gibi birçok değerli mineralleri ve elementleri içermesidir.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech