Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afrin Operasyonu başladı. İşte Çanakkale’den ilk mesajlar

Zeytin Dalı Harekatı olarak

Zeytin Dalı Harekatı olarak bilinen Afrin Operasyonu ülkenin gündemine oturdu. Akşam saatlerinden itibaren süren operasyon, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin kentinde kritik hedeflerin vurulmasıyla başladı. Zeytin Dalı kod adlı harekatla, YPG ve PYD’nin yanı sıra IŞİD’in de Suriye’deki varlığını bitirilmesi ve milli sınırların muhafazası hedefleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada 113 hedeften 108’inin imha edildiğini ve 72 uçağın yurda geri döndüğü açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım ise yarın kara harekatının süreceğini açıkladı.

Operasyonun başlamasıyla bazı illerdeki camilerde yeniden selalar okunmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da yaptığı açıklamada, “Camilerimizde yatsı ve sabah namazında Fetih Süresi okunacak” dedi.

Çanakkaleli siyasiler de sosyal medyadan yorum yapmayı ihmal etmedi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Binlerce km öteden gelip sınırımızda terör ordusu kurmaya çalışanlara karşı Türkiye sınırlarını koruyor, koruyacak. Allah askerimize, milletimize güç, kuvvet versin.” derken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise “Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizi zulümden kurtarmak için yapılan harekat #zeytindalioperasyonu dur. Rabbim ordumuza ve milletimize güç versin.” dedi.

Yarın, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılması beklenen AK Parti 6. Olağan İl Kongresinde tek aday olması beklenen İl Başkanı Yeşim Karadağ, “Sınırımızın dibinde kurulmak istenen terör koridorunu engellemek ve bölgedeki yüz yıllık hesapları boşa çıkarmak içim #Afrin’e operasyon başlatan ordumuzun Allah yardımcısı olsun. Rabbim Muzaffer Eylesin…” Çanakkale’nin sevilen siyasetçilerinden AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Julide İskenderoğlu ise “Rabbim #AfrinOperasyonu’nda Türk Ordusuna yardım et. Mehmetçiğimize Zeytin Dalı Hareketi’nda başarılar diliyorum.” dedi. Kongrenin konuşmalarında operasyondan sıklıkla söz edilmesi bekleniyor.

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatına, başta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’den de destek geldi.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech