Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu sene fırsat senesi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, ağırlıklı olarak seyahat acenteleri, konaklama ve restoran işletmeciliği yapan firmaların yer aldığı 15,16 ve 17 No’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde bir araya geldi.
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Meslek grubu toplantısına, Yönetim Kurulu Sayman Üye Mustafa Kansu, Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kutlu, Meclis Üyesi ve 16 no’lu Meslek Komite Başkanı Kemal Pazarbaşı, Meclis ve 15 no’lu Meslek Komite üyesi 15 Ahmet Çelik, Meclis ve 16 no’lu Meslek Komite üyesi Armağan Aydeğer, 15 no’lu Meslek Komite üyesi Erdinç Bezgen ile Genel Sekreter Sema Sandal ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

“KAPIMIZ SONUNA KADAR AÇIK”
Öncelikli olarak 2018 Troia Yılı ile ilgili gerçekleştirilen ve yapılması planlanan çalışmaların gündeme getirildiği toplantıda bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale için bu seneyi iyi kullanabilirsek bu sene fırsat senesi. Bu sene ekeceğiz, turizmle ilgili yatırımlar yapacağız ve gelecek misafirlerde hoş bir sada bırakmaya çalışacağız. Memnun bir turist seneye herkesin +1 ile başlaması demek. Bu konuda turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimize önemli görevler düşüyor. Özellikle Odamızdan çıkan bir proje olan 2018 Troia Yılı’na üyelerimizin daha fazla sahip çıkmasını ve katkı sağlamasını bekliyoruz. Üyelerimizin bölge turizmini geliştirici fikirlerine ve projelerine kapımız sonuna kadar açık. Sizlerden hep birlikte ortak projeler ile bu yılı fırsata çevirmenizi bekliyoruz. ”
“ÇANAKKALE LEZZETLİ BİR PASTA GİBİ”
Başkan Semizoğlu; “Turizm sektöründe kurumlar arası kopuklukları gidermeliyiz. Bir sıfırdan büyük!. Troia Yılı’nda öncelikli olarak gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları, 38.000’e yakın eserin Troia Müzesi’nde sergilenmesi, Troas bölgesinde yeni yürüyüş rotaları oluşturulması, Karanlık Liman’dan Kumkale’ye yol açılması bile Çanakkale’miz için büyük kazançtır. Çanakkale çok güzel ve lezzetli bir pasta gibi, ancak biz bunu yerli ve yabancı turistimize iyi bir şekilde sunamıyoruz. 2018 Troia yılı geçmişte yapılamayanların giderilmesi için büyük bir fırsat. Sadece Çanakkale değil ülke turizmimizin canlandırılması çok önemli. Dış mihraplar tarafından, “Türkiye’de Savaş Var” algısını yenmek için hep birlikte el birliğiyle çalışmalı ve bu yanlış algıyı yenmeliyiz. Yapılan çalışmalarda yaşanan eksiklikleri ve yanlışlıkları elbette eleştirmeliyiz. Ancak tek bir şartla! Yıkıcı olmadan şahsi hesaplar içerisinde olmadan bunu artık başarmamız lazım.” dedi.

“DENİZ, KUM, GÜNEŞ TEK BAŞINA YETMİYOR”
Meclis üyesi ve 16 no’lu Meslek grubu Komite başkanı Kemal Pazarbaşı; “Konaklama sürelerini uzatmak için bütün değerlerimizi tanıtmalıyız. Kruvaziyer turizmine önem vermeliyiz. Bu konuda açılan fuarlarda Çanakkale’yi daha iyi tanıtmalıyız. Midilli adasına yılda 1000 gemi yanaşıyor bizde gelirlerimizi arttırmak için kruvaziyer turizmini bölgemizde geliştirmek zorundayız. Dünya’da Turizm’de öne çıkan şehirlerin bir hikayeleri var. Artık deniz, kum ve güneş turizmde tek başına yetmiyor. Troia’nın hikayesi bu nedenle bölge turizminin kalkınmasında çok önemli ” açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech