Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Post Modern Makara

Ahşap kablo makaraları, ev

Ahşap kablo makaraları, ev dekorasyonlarında sıklıkla tercih ediliyor. Geri dönüşümün ev önemli simgelerinden olan ahşap makaralar birçok evde ufak donuşlarla yer alırken geri dönüşüm olarak da evinde küçük dokunuşlar isteyenler için vazgeçilmez bir örnek oldu.

Post modern toplumun en önemli unsurlarından olan geri dönüşüm ürünleri birçok işyerinde ve evde tercih edilir hale geldi. Fazla paralar harcanarak yapılan ev dekorasyonlarının günden güne önemini yitirdiği dönemde, ufak dokunuşlar değer kazandı. Bu dokunuşların hammaddesinden olan şehir şebekelerinde kablo döşenirken kullanılan ahşap makaralar evlerde yer almaya başladı. Marjinal dokunuşlarla ve estetik zevklerle buluşan makaralar iş yerlerinde de tercih edilince moda haline geldi.

Ahşap makaraların bir örneği de İsmetpaşa Mahallesi Yaşar Yohay Sokak’ta görüldü. Yaşar Yohay Sokak’ta yer alan kent bit pazarında sergilenen makaralar vatandaşın dikkatini çekti. Geri dönüşümün en önemli unsurlarından olan makaraların arasına çöp atan duyarsız vatandaşlarda oldu. Bit pazarı esnafı makarayı duyarsızlıktan korumak adına üstüne yazı yerleştirdi. Esnafın bulduğu çözüme göre makara üzerine “Bu kartonu buradan… Neyse hadi…” yazılı ifadeler konuldu. Esnafa göre çöp atılmasın diye yazılan yazı ucu açık bırakılarak sonuçları vatandaşa düşündürüldü.

Boyanarak, alt taraflarına raflar yapılarak bir çok evde kullanılan makaralar, hayal gücünün doruklarında olan vatandaşlar için biçilmez kaftan oldu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech