Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köprüaltı Sorunları

Kent halkının büyük bir

Kent halkının büyük bir çoğunluğunun sıklıkla kullandığı köy minibüsleri her gün yüzlerce yolcu taşıyor. Minibüslerin hareket ettikleri Sarıçay köprüsünün altında bazı sorunlar mevcut. Şoförler iki şikayetten bahsederken, sorunların giderilmesini talep ettiler.

Kentte şehirler arası otogarın alternatifi olan ve her gün yüzlerce yolcunun kullandığı köy minibüslerinin kalktığı alanda sorunlar mevcut. Merkez İlçenin köylerine ve Troia’nın bulunduğu Tevfikiye köyüne her gün düzenli olarak araçlar kalmaya devam ediyor. Seferler saat başı yapılırken her hangi bir aksaklık meydana gelmiyor. 2018 yılının Troia yılı olması sebebi ile vatandaşın en çok merak ettiği konu Troia bölgesine ulaşım olmuştu. Sarıçay köprüsünün altından her gün Troia antik kentine seferler karşılıklı olarak yapılıyor. 7.5 TL Tam ve 6 TL öğrenci tarifesi uygulanan seferler vatandaşlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Kent içinde ulaşımın 2.25 TL olduğu bir dönemde Troia’ya ulaşımın 7.5 TL olması vatandaşa pahalı gelmedi. Vatandaş düzgün ve kontrollü yapılan seferlerden memnun olduğunu dile getirdi.

Köy minibüslerinin hareket merkezi olan Sarıçay’ın altında kalan bölümde farklı sorunlar mevcut. Özellikle vatandaşın bekleme salonunun olmaması ve Sarıçay köprüsünün su akıtması şoförlerin şikayet ettiği konular oldu. Harekat Merkezinin sorumlusu ve bekçisi Şoförler Odası görevlisi Murat Civelez sorunları gazetemize aktardı. Sorunların büyük olamadığını ama giderilmesi gerektiğini belirtti.

“KÖPRÜYE BAKIM YAPILDI KÖPRÜ AKMAYA BAŞLADI”

Şoförler Odası Görevlisi, Murat Civlez, “Köprü geçen yıl ihale edildi ve bakıma alındı. Bakıma alınan köprünün sorunlarının giderilmesi gerekirken köprü eskisinden kötü hale geldi. Köprü altında her taraf akıyor. Köprünün üst tarafından aşağıya su sızıntısı yaşanıyor. İnsanlar çamura basıp arabalara biniyorlar. Köprüye bakım yapılmadan önce köprüde akıntı sorunu yoktu. Bakımdan sonra daha iyi olması gerekirken sorun ortaya çıktı. Köprü altında temizlik sorunu yaşanıyor.

“BEKLEME SALONU BURAYA ŞART”

Yağmurda çamurda insanlar çamur içinde araçlara binmelerinin yanı sıra bekleme salonu da bulunmuyor. Buradan köylere ve Troia’ya gidecek olan insanlar için bekleme salonu şarttır. İnsanlar soğukta, karda, kışta dışarıda açıkta bekliyorlar. Bekleme salonu bu tarz araçların kalktığı ve yolcu bulunan yerlerde gereklidir. Köprünün akıntısı ve yolcu bekleme salonu olmaması köy arabalarının kalktığı alanın sorunlarıdır” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech