Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troas Yolu genişleyecek mi?

İl Koordinasyon Kurulu 2017

İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılı IV: Dönem Değerlendirme Toplantısı dün İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda; İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’na yönelttiği soruda Troas Yolu’nun genişletilmesini önerdi.


İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 Yılı IV. Dönem Değerlendirme Toplantısı dün saat 14.00’de İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Koordinasyon Kurulu 2017 yılı IV. Dönem Değerlendirme Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Toplantıya; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı dışında belediye başkanları, kaymakamlar, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, idari müdür ve amirleri katıldı.

“YOL ASSOS’A KADAR GENİŞLEMELİ”
2017 yılında yapılan yatırımlar ve 2018 planlarının anlatıldığı toplantıda, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’nun sunumunun ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz kendisine bir soru yöneltti. Dokuz’un sorusunda şu ifadeler yer aldı: “Troas Bölgesi yolları dediğimiz; Ezine Alexandria Troas,  Ayvacık Gürpınar Apollon ve Ayvacık’ta üç tane antik kentimiz var. Önümüzdeki süreç içerisinde 2018 Troia Yılı olması münasebetiyle bu bölgeler daha fazla turist alacak. Dolayısıyla Ezine’den Bozcaada Geyikli’ye gidilen yolda soldan girilen yol yani genişletilen yolun Assos’a kadar genişletilmesiyle ilgili ne gibi bir çalışma var? İlerleyen süreçle ilgili o yolların genişletilmesi gerektiği kanaatindeyim.”

“YATIRIM PROGRAMINA ACİL ALINMALI”
Dokuz’un sorusunu yanıtlayan Yazıcıoğlu, bölgenin acil bir yatırım planına ihtiyaç olduğunu, o olmadan bir şey yapılamayacağını belirterek şöyle konuştu: “Burası yaklaşık 64 km uzunluğunda bir yol. Şimdi bu güzergahta Körüktaşı’nın olduğu yere kadar mevcut güzergahı takip ediyor ve orada birleşiyor. Körüktaşı’ndan sonra artık güzergah tamamen parklar halinde devam ediyor. O yüzden biz şimdiye kadar burası yatırım programında bulunmuyordu. Biz bu yolu yatırım programında bulunmamasına rağmen her yıl 3-4 km bölge imkanlarıyla genişleterek Körüktaş’a kadar geldik. Ancak bundan sonrasında ise bölge imkanı olarak imkansız. O yüzden burası yatırım programına acil bir şekilde alınmalı. Önce yatırım programına alınması lazım.”
Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech