Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Organize işler bunlar

Çanakkale’de kafaları karıştıran ve

Çanakkale’de kafaları karıştıran ve film sahnelerini aratmayan bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Borçları yüzünden aracına icra gelen ve aynı marka model başka bir aracı kiralayan T.K., kendi aracını İstanbul’da parçalattı. Kiraladığı araca kendi aracının plakasını taktı. Kendi aracını da kaskodan para alabilmek için çalındı süsü verdi. T.K. ve kendisine yardım eden S.T. ve C.Y. ise polisler tarafından kısa sürede yakalandı.

Çanakkale’de yaşayan T.K 6 ay önce kredi ile İstanbul’dan 34 GF 8511 plakalı otomobil satın aldı. Otomobili satın aldıktan sonra borçlarını ödeyemeyen T.K’ya 4 farklı yerden icra geldi. T.K borçlardan sonra aracı aldığı S.T’yi aradı ve “kaskodan arabanın parasını nasıl alabilirim” diye sordu. S.T, T.K’ya “aracı getir ben parçalarım” dedikten sonra T.K aracının aynısı bir otomobil kiraladı.

T.K 12 Ocak 2018 tarihinde kendisine ait 34 GF 8511 plakalı otomobile benzer bir aracı İzmir’de buldu. Kiraladığı 34 JZ 1451 plakalı aracı Çanakkale’ye getirdi. 13 Ocak’ta ise kendi otomobilini parçalatmak üzere İstanbul’a götürdü. Kiraladığı arabanın plakasını, kendi aracına takan T.K Çanakkale’de bir kaç gün bu araçla gezdi.

Daha sonra C.Y’yi arayıp “Sana 150 TL para vereyim. Belirlediğimiz bir gün gece saat 02.30’da Merkez’deki evime gir. Evin içinde kamera var. Kameraya sakın bakma. Yatak odasında bulunan arabanın anahtarını, 1 tane kol saatini ve 30 TL parayı al. Evi dağıt, hırsızlık süsü vererek, 34 GF 8511 plakalı araca kendi Orijinal plakaları olan 34 JZ 1451’i takıp İzmir’e doğru yola çık” dedi. T.K., daha sonra emniyete evime hırsız girdi ihbarında bulundu.
Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, T.K. ve oğlu O.Ş.K’nin ifadesine başvurdu. İfadeler sırasında şüpheli hareketlerde bulunan O.Ş.K’nin olayı itiraf etmesi üzerine harekete geçen ekipler, T.K. ile kiralık aracı İzmir’e teslim etmeye götüren C.Y’yi Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde yakalayıp, gözaltına alındı. T.K.’ya fikri veren S.T’de İstanbul’da gözaltına alınıp, Çanakkale emniyetine getirildi. Şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech