Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yenilikçi eğitimde ilk adım: ÇAGESEM

‘Gençlerimiz için hepimizin yapabileceği

‘Gençlerimiz için hepimizin yapabileceği bir şeyler var’ düşüncesinden yola çıkan çağdaş öğretmenlerin hayali Çanakkale Gençlik Eğitim Sanat Ekoloji Merkezi, gençlere ve kentlilere sosyal bir olanak sağlamak için faaliyete geçiyor. 

ÇAGESEM Gençlik Merkezi; kentlilerin, özellikle gençlerin yeni cazibe merkezi olacak. Bilimsel, özgür, yenilikçi, koordineli çalışma esaslarına dayanarak kendilerini geliştirecek olan gençlik yetişmesine olanak verecek olan merkez için geri sayım başladı.

Çanakkale Merkez’de Esenler Mahallesi Şehitler Camii’nin arkasında düzenlenen merkez, 20 Ocak Cumartesi Günü saat 14:00’da açılması planlanıyor.

GENÇLER CEMAATLERİN ESİRİ OLMASIN

4+4+4 Eğitim- Öğretim sistemi, sürekli değişen sınav sistemleri, zorunlu seçmeli din dersi, MEB’in tarikat ve cemaatlerle protokol imzalaması ve müfredat değişiklikleri karşısında bir araya gelen Mete Ergin, Muammer Taşdelen ve İsmail Cenk Baytaş önderliğindeki birçok çağdaş öğretmen, “Gençlerin geleceği için ne yaparız?” sorusuna cevap aradı.

Öğretmen Mete Ergin, merkez ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada Ağustos ayında Eceabat’ta gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nın ‘Eğitime Erişimde Adalet Çalıştayı’nda pansiyonları yıkılan proje okul velilerinin hazırladığı ve neleri gerçekleştirdikleri; laik, bilimsel eğitim konusundaki saldırılar karşısında neler yapabileceğinin dile getirildiğini hatırlattı. Ergin, “Halk Evlerinin 7-12 yaş grubu çocuklar ile kentte gerçekleştirdiği yaz okulları uygulaması da ‘Nasıl mekan, kimlerle, nasıl program’ sorularını gündeme getirmişti. Tüm bu olanlardan sonra Gençlik Merkezi fikri doğmuş oldu.” diye konuştu.

KENTTE BİR İLK OLACAK

Çanakkale Gençlik Eğitim Sanat ve Ekoloji Merkezi kentte bir ilk olacak. Gençler, bu merkezde okullardaki eğitimlerinin de dışında bilimsel düşünce sanat ve ekoloji alanlarında özgür ve özgün çalışmalar yapabilecekler. Ücretsiz olarak kendilerine, bu konularda katkı sunacak gönüllü eğitimcilerden, eğitim ve yardım alabilecekler.

BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR EĞİTİM 

Tanıtım broşürlerinde ise ÇAGESEM’in amacı şu cümlelerle ifade ediliyor; “Laik- Bilimsel Eğitim anlayışı temelinde, gençlerin kendilerine uygun alanlarda, birlikte öğrenme, çalışma, üretme, gerektiğinde bireysel yeteneklerini ortaya sunma, okul ve akademik çalışmalarında kolaylaştırıcı olmaktır. Gençlerimizin bizzat üretim alanlarında ve doğada ekolojik çalışmalar yaparak, üretime doğrudan katılmalarını sağlamak, çevre bilinci gelişmiş gençlerin yetişmesine yardımcı olmaktır. Kendi kararlarını almayı, uygulamayı, paylaşmayı, tartışmayı öğrenmelerini sağlamak, ‘Demokrasiye’ ve ‘Kararlara Katılım Süreci’ne gençlerimizin sahip çıkmasını sağlamaktır. Tüm bu çalışmaları, siyasi, ideolojik inanç temelli örgütsel yapıların, baskı ve hiyerarşisinden bağımsız olarak özgürce gerçekleştirmelerini sağlamaktır.”

Dilek Akşen 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech