Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç işsiz oranı yüzde 19,3

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen istatistiğin sonuçları geldi. Ekim 2017 istatistiklerine göre; işsizlik oranı yüzde 10,3 olarak açıklandı. Genç işsiz sayısında rakam tüyler ürpertti. 15-24 yaş arasında kalan vatandaşların işsizlik oranı yüzde 19,3 oldu.

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 360 bin kişi azalarak 3 milyon 287 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1.5 puan azalış göstererek 10,3 seviyesine geriledi.

“GENÇ İŞSİZ ORANI YÜZDE 19,3”

İşsizlik oranını rekor seviyelerde olduğu genç işsiz oranında TÜİK verilerine göre; 1,9 puanlık azalış meydana geldi. (15-24) yaş arası işsizlik oranı yüzde 19,3 olarak belirlendi. Genç üniversite mezunu işsiz oranı göz önüne alındığında vatandaşın kafasında soru işareti belirdi. Vatandaş TÜİK verilerinin güvenilir olup olmadığını sorguladı.

“TÜİK VERİLERİ GERÇEĞİ NE KADAR YANSITIYOR?”

TÜİK gerçeği ne kadar yansıtıyor sorusu soruldu. Kent içerisinde dükkanlarda gözüken iş ilanlarının işsizliğe çare olmadığını belirten kent halkı nitelikli iş gücünün sokaklarda gezdiğini ve istihdam olabilecek bir iş kapısının Çanakkale’de bulunmadığını belirttiler.

“TÜİK VERİLERİNE GÖRE İSTİHDAM ARTTI”

İstihdam oranı yüzde 47,6 olarak belirlendi. İstihdam edilenlerin oranı 2017 Ekim döneminde bir önceki yılın aynı ayına dönemine göre 1 milyon 378 bin kişi artarak 28 milyon 645 bin kişi oldu. İstihdam oranı 1.4 puan artış gösterirken oran yüzde 47,6 olarak yansıdı.

“ÇALIŞAN KESİMİN YÜZDE 54’Ü HİZMET SEKTÖRÜNDE”

İstihdam edilenlerin yüzde 19,3’ü tarım, yüzde 19,1’i sanayi, yüzde 7,6’sı inşaat, yüzde 54’ü ise hizmet sektöründe faaliyet gösteriyor.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech