Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinime dokunma!

Gülpınar’da Jeotermal sondaj çalışmalarının

Gülpınar’da Jeotermal sondaj çalışmalarının başlaması sonucunda zeytinliklerin hasar görmesi bölge halkını ayaklandırdı. Zeytincilikle ve zeytinyağı ile geçimlerini sağlayan bölge halkı Ece Ayhan Kültür Evi’nde düzenlenen söyleşide bir araya geldi. Söyleşi ilgiyle ve dikkatle takip edildi. Slogan “Havama Suyuma Zeytinime Dokunma” oldu.

Ece Ayhan Kültür Evi’nde dün film gösterimi ve söyleşi yapıldı. Gülpınar’da yaşanan zeytin felaketi için Gülpınar halkı Ece Ayhan Kültür Evi’nde bir araya geldi. Nejla Osseiran’ın yönetmenliğini yaptığı “Zeytini Öldürmesinler” belgeseli ilgiyle ve dikkatle izlendi.

Gerçekleşen söyleşinin konusu Havama Suyuma Zeytinime Dokunma oldu. Söyleşinin moderatörlüğünü Özlem Ergun yaparken konuşmacılar, Gülpınar muhtarı Ünal Karagöz, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği Gönül Solmaz Işık ve zeytin nöbetine katılan Gülpınarlı kadınlardan Nahide Güngör oldu. Söyleşide Gülpınar’da jeotermal sondaj faaliyetleri sebebiyle zeytinliklerin harap olduğu konuşuldu.

Filmin yönetmeni Nejla Osseiran Gülpınar’daki direnişte ilk günden itibaren kadınların daha aktif rol aldıklarını belirtti. Gülpınar Muhtarı Ünal Karagöz ise konuyla ilgili, “Bölgeye jeotermal sondaj yapılacağını öğrendiğimizde ne yapabiliriz diye düşündük. Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğüne, Kaymakamlığa, Çevre ve şehircilik Müdürlüğüne müracaatlarda bulunduk. İncelemeler yaptığımızda Gülpınar halkını yok saydıklarını öğrendik. Müracaatlar yapıldıktan sonra bekledik. Sonra gördük ki sondaj çalışmaları başladı. Bizde haklı protestomuzu yaptık. Buna dur demenin olması gerektiğini düşündük. Eylem planı oluşturduk.Hepinizin bildiği gibi bölgede nöbet süreçleri başladı. Bizde yargı ve kaymakamlık, valilik gibi kurumalarla iletişime geçtik. Muhtarlık olarak orta yolu bulmaya çabaladık. Duyarlı vatandaşlarca STK’ların destekleri ile bölgede destek oluştu. Kademe kademe destekler arttı. Bizler zeytinimizi koruyacağız.” açıklamalarında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech