Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diş ihmale gelmez

Ağız ve diş sağlığı

Ağız ve diş sağlığı toplumun tüm kesimlerinde her yaştan insanı etkiler. Düzenli bakım ve kontrolle sağlıklı dişleriniz olmasını garanti altına almış olursunuz.

Diş sağlığına gereken önemi vermek sağlıklı bir ağız, diş ve diş etleri için önemlidir. Ayrıca görünüm ve yaşam kalitenizi de arttırır.

ÇÜRÜKLER HEMEN TEDAVİ EDİLMELİ

Çürükler, çürüyen mine ve diş kökünün dışarı çıkması ile oluşan dişlerinizdeki ağrılı bölgelerdir. Soğuk veya sıcak yiyecekler veya içecekler bir şeylerin yanlış gittiğine işaret edebilir. Çürükler, dişte belirgin bir hasar olana kadar herhangi bir belirti vermeyebilir. Bu nedenle, diş hekiminizi düzenli ziyaret etmeniz oldukça önemlidir. Diş çürüğünün erken belirtilerini tedavi etmek, ilerlemiş vakalardan daha kolaydır. Modern dental teknoloji sayesinde, diş çürüğünü tedavi etmek, özellikle de ilk evrelerde sıklıkla kötüleştiği evrelerden daha az rahatsız edici boyuttadır. Çürüğün olduğu bölgeyi uyuşturan ilaçlar çoğu insanda dolgunun neden olduğu ağrıyı ortadan kaldırır.

NELER YAPILABİLİR?

Düzenli önleyici adımlar (günde iki kez fırçalama, diş ipi ile temizleme) atarak ve diş hekiminizi düzenli ziyaret ederek pek çok ağız sağlığı sorununu önlemeye veya en aza indirmeye yardımcı olabilirsiniz.

Ağız ve diş yaralanmaları, özellikle de sporla uğraşan gençlerde sorunlara neden olabilir. Genç (çok genç olmayan) atletlerin, özellikle temas sporları ile uğraşan veya düşme ve ağza darbe olasılığının olduğu aktivitelerle uğraşanların doğru ağız korumasını kullandığından emin olun.

Çay, kahve, kola gibi çok fazla kafein içeren içecekler az tüketilmelidir. Bu içecekler dişlerde lekelenmelere ve aşınmalara yol açar.

Kek, bisküvi, çikolata, çok fazla yağ, şeker ve beyaz un ihtiva eden tatlı ve gıdalardan kaçınmalıdır. Çünkü bu tür gıdalar çürük yapıcı bakterilerin çoğalmasını ve dişlerde çürük oluşturmasını kolaylaştırırlar.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech