Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deniz-kum-çöp!

Sarıçay Caddesi’nin sonlandığı noktada

Sarıçay Caddesi’nin sonlandığı noktada bulunan Sarıçay Balıkçı Barınakları’nın bulunduğu sahilde kayalıklar çöplüğe döndü. Alanda bulunan çöp uyarı tabelası ve çöp kutuları duyarsızlık karşısında bir kez daha işlevsizleşti.


Gün geçmiyor ki kentinin herhangi bir köşesindeki çöplerle karşılaşılmasın. Özellikle denize atılan çöpler yağmurlu ve rüzgarlı havalarda kıyılara vurarak görüntü kirliliği oluşturuyor. Her köşe başında çöp kutuları, büyük konteynırlar bulunsa da duyarsız vatandaşlar bunları kullanmamak için direniyor. Halkın anlayamadığımız bu ısrarının çevreye olan zararı ise azımsanamayacak nitelikte…

Sarıçay Caddesi’nin sonunda bulunan Sarıçay Balıkçı Barınağı’nın önünde bulunan kayalıklar da çöplüğe dönen alanlardan biri. Ülkedeki modern şehirlerden biri olarak tanımladığımız Çanakkale’mizde bu görüntüler duyarlı vatandaşların ise dikkatini çekiyor. Sahiller ve parkların çoğunda bulunan çöp uyarı tabelaları ise işlevini yitirmiş durumda. Kentimize yakışmayan bu görüntüler bir türlü değişmiyor. Bazen eşeklik baki kalıyor.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech