Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Armuda Japon dokunuşu

Cuma pazarında tezgahta yer

Cuma pazarında tezgahta yer alan Japon Armudu vatandaşın dikkatini çekti. Vatandaş Japon Armudu ne ola ki diye sorarken, Armut tezgahlarda 5 TL’den alıcı buldu.

Kentin Cuma günleri nabzının attığı Cuma Pazarında dün tezgahta yer alan Japon Armudu oldukça dikkat çekti. Ayva tezgahlarında yer alan Japon Armudu diğer armutlardan farklı olarak ayrı bölümde satıldı. Japon armudu tezgahta 5 TL’den alıcı bulurken, vatandaşlar Japon armuduna meraklı gözlerle baktı.

Japon Armudu, Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, aroması yüksek ve lezzetlidir. Japon armudunun en büyük avantajı soğuk hava depolarında uzun süre muhafaza edilebilmesidir. Japon armudunun genişliği altmış bir santimetre, uzunluğu elli üç santimetre ve ağırlığı ise yüz kırk gramdır. Japon armudunun ağacı dikine ve kuvvetli büyür. Japon armudunun hasat zamanı Ağustos ayının ikinci ve üçüncü haftasıdır. Japon armudu ülkemizde geniş bir coğrafyada yetiştirilebilmektedir. Japon armudu soğuğa dayanamaz, daha çok sıcak havayı sever. Japon armudu toprak çeşidi olarak derin, organik maddelerce zengin, geçirgenliği yüksek toprakları sever.

Soğuklama ihtiyacına göre erken hasat olan çeşitleri Eğe ve Akdeniz bölgesinde, diğer çeşitler ise İç Anadolu Bölgesinde yetişmektedir. Japon armudu kendi fidanları ile aşılama yapılabileceği gibi ayva fidanlarına da aşılama yapılabilir.

Japon Armudu, Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar, nezleyi tedavi eder, çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırır, kabızlığı önler, tansiyonu düşürür, kanı temizler, gebelerde kusmayı önler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech