Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üzen: “İstihdama ilaç olacak”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) IPARD II Programının 3. Çağrı ilanını duyurmak amacıyla bilgilendirme toplantısı yaptı. Çanakkale Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen konuşmasında; “Devam edecek olan projeler bölgemizin kalkınmasına sebep olacak, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak aynı zamanda da Türkiye’nin en büyük sorunu olan istihdama ilaç olacaktır.” dedi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca (TKDK) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programının 3. Çağrı ilanını duyurmak amacıyla, paydaş kamu kurumlarının temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen katıldı.

TKDK tarafından yürütülen IPARD II Programının 3. Çağrı ilanında yatırım yapacak olan üreticilere milyonlarca lira hibe desteği verilecek. Verilen hibe destekleri ile hem üreticiler yatırım yaparken bir yandan da iş gücüne katkı sağlanmış oluyor. TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen çağrı ilanını duyurmak amaçlı gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya; “Çanakkale’mizin de içinde bulunduğu 42 ilde tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar tedbiri ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme tedbiri kapsamında sunulacak olan başvurular kabul edilecektir. Bizler Çanakkale iş dünyası olarak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından sağlanan destekleri çok önemsiyoruz. İlimizin bu hibelerden daha fazla yararlanması gerektiği inancındayız. Devam edecek olan projeler bölgemizin kalkınmasına sebep olacak, ülkemizin 2023 hedeflerine katkı sağlayacak aynı zamanda da Türkiye’nin en büyük sorunu olan istihdama ilaç olacaktır.”

“SADECE TARLADA ÇALIŞIYORUZ”
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım; “TKDK 42 ilde var. Çanakkale’ye güzel yatırımlar yaptılar. 2006-2016 yılları arasında 50 milyona yakın hibe desteği yapıldı. Hibe programı desteklemesi istihdama katkı sağladı. Çanakkale’de tarımsal istihdamda sorun var. Sadece tarlada çalışıyoruz. Sanayiye yönelik bir katkımız olmuyor. Son 10 yılda yatırımlarla bunlar oldu.”

Konuşmalarının ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Cem Akşit, IPARD II Programı 3. Başvuru Çağrı İlanı Bilgilendirme Sunumu’nu yaptı.

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech