Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1 kuruşunuzu unutmayın!

Alışveriş yaparken karşımıza çıkan;

Alışveriş yaparken karşımıza çıkan; türlü satış stratejilerinden biri olan küsuratlı satışlar, önemsiz gibi görünse de toplamı düşünüldüğünde haksız kazancı ortaya koyuyor.  TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit; konuyu yorumlayarak “1 kuruşları bile almalıyız.” uyarısı yaptı.

Alışveriş yaptığımız mağazalarda ve internet satışlarında birçok farklı yöntem ile ürünler cezbedici hale getiriliyor. Birçoğunun farkında olmamıza rağmen kaçınılmaz olarak etkileniyoruz. Gıda satışı yapan firmalar özellikle kırmızı renkli dekor yaparak, psikolojik etkilerini kullanıyor. İndirim yapıldığında canlı renkli etiketler dikkat çekmede iş görüyor. Bu yöntemlerin çoğunluğu tüketiciyi ciddi anlamda etkiliyor. Bu tür basit hilelerden biri de küsuratlı fiyatlar. Özellikle indirim zamanlarında olmak üzere, her alanda karşımıza çıkan ve 9 rakamıyla biten rakamlar. Fiyatı tam olarak 10, 20, 100, 500 olmayan fakat 9.99, 99.99, 499.99 olan ürünler tüketiciye daha cazip görünüyor. Bu etiketlere o kadar alışıldı ki artık göze bile çarpmıyor. En küçük ürünlerden giysilere, marketlerden ev eşyalarına kadar her alanda karşımıza çıkıyor.
Daha eski yıllarda bozuk para üstü veremeyen bakkalların sakız uzattığı geleneğin aksine artık kimse 1 kuruşunun arkasını aramıyor. Genel anlamda düşünüldüğünde ise üretilip kullanılmayan 1 kuruşlar çok ciddi miktarları oluşturarak haksız kazanca çanak tutuyor.

“HAK ARAMANIN YOLU TESLİM OLMAK DEĞİL”
TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit, konuyu yorumlayarak, tüketiciye; “1 kuruşunuzu bile almalısınız” uyarısı yapıyor. Berkit, yaptığı açıklamada şöyle diyor: “Enflasyon ülkemizde her ne kadar azmış gibi görünse de kuruşların başka yerlere aktarılması kesinlikle doğru değil. Bu anlamda ekonomiyi ciddi anlamda etkilediğini düşünüyorum. Tüketiciyi de çok fazla etkiliyor aslında. Hiçbir şeymiş gibi görünüyor ama üst üste koyulduğunda büyük rakamlar oluşabiliyor.
Ülkemizde hak aramanın yolu teslim olmak değil.Bir kuruşu bile almak lazım. Maalesef buna dikkat etmiyoruz. Satışı kuruluşlara dikkat ederseniz hep 99’lar ile satış yapılıyor. Satıcılar  bu yöntemi iyi kullanıyor.”

Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech