Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurtulmuş, tarihin izlerini inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, iki gündür Çanakkale’de katıldığı etkinlikleri; Hamidiye Tabyaları, Troia Müze ve Ören Yeri’ni gezip incelemelerde bulunarak sonlandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İtilaf Devletleri’nin Gelibolu’dan tahliyelerinin 102. yılı sebebiyle ve 2018 Troia Yılı Tanıtım Lansmanı kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmak için 2 gününü Çanakkale’ye ayırdı. Dün sabah saatlerinde 2018 Troia Yılı Lansmanı’na katılan Bakan Numan Kurtulmuş, lansmanın ardından Hamidiye Tabyaları’nı, yazın açılması planlanan Troia Müzesi ve Ören Yeri’ni gezdi. Kurtulmuş’a Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Troia Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve protokol eşlik etti.

Troia Müzesi hakkında mimarından bilgi alan Kurtulmuş, ören yerinde Rüstem Aslan’dan bilgi alarak alanı gezdi. Troia’yı gezmek için Çin’den gelen turistler Bakan Kurtulmuş’a yoğun ilgi göstererek, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurtulmuş, Troia Ören Yeri’nde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu sene Troia’nın Birleşmiş Milletler UNESCO’nun daimi kültürel miras listesine girişinin 20. yılı dolayısıyla Troia Yılı ilan ettik. Troia’yı Türkiye ve Uluslararası camiada tanıtacağız. Türkiye’ye karşı özellikle son zamanlarda arttırılan Türkiye karşıtlığını bertaraf edecek önemli bir atağa geçiyoruz.Onun için bu yılın hayırlı olmasını diliyorum. Yaz aylarında cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılışını yapacağımız Troia Müzesi’ni ziyaret edecek. Orası da inşallah Türkiye’nin en değerli en önemli müzelerinden birisi olacak. Troia da önemli ören yerlerinden biri. Burası da Türkiye’nin turizmine önemli bir katkıda bulunacak. Sadece deniz, kum, güneş değil bunun yanında kültür turizmi, sağlık turizmi ve gastronomi  gibi alanlarda yeni ürünler ortaya koyma mücadelesi vererek aynı zamanda pazar çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Ruslar, Almanlar, İngilizler ve diğerlerinin yanında, Çinli, Hindistanlı, Endonezyalı ve Malezyalı. Özellikle bu ülkeleri sayıyorum bu ülkelerin nüfusları dünya ülkelerinin yarısı. Bu bölgeden gelecek misafirleri ağırlamak üzere yeni bir strateji yolundayız.”

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech