Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehitlik Tasarımı ödülleri verildi

“Gelibolu Tarihi Alanı Yeni

“Gelibolu Tarihi Alanı Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması ödül töreni dün Kolin Otel’de Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi. Birinciliği hak eden Mimar Semra Uygur ve ekibi ödüllerini  Bakan Kurtulmuş’un elinden aldı.

İtilaf Devletleri’nin Gelibolu’dan Tahliyelerinin 102. yılı sebebiyle düzenlenen törenlere katılmak üzere kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve eşi  Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen Gelibolu Tarihi Alanı Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması ödül törenine de katıldı. Mimarlık, peyzaj mimarlığı, planlama, güzel sanatlar, sosyal bilimler gibi farklı alanlardan meslek insanlarından, sanatçılardan ve akademisyenlerden oluşan disiplinler arası yapıda 37 ekibin  başvuruda bulunduğu yarışmada 10 ekip finale kaldı.

 “TARİHİ YARIMADAYI DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA MÜZESİ YAPACAĞIZ”

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir açılış konuşmasında Gelibolu Tarihi Alanını dünyanın en büyük açık hava müzesi haline getirmek hedefinde olduklarını  dile getirdi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de kısa bir konuşma yaparak yarışmanın fikir babası olan ve şu anda Zonguldak Valisi olan  Ahmet Çınar’a teşekkür etti.

 “ŞEHİTLİKLERİN GÜN YÜZÜNE ÇIKMASI HIZLANACAKTIR”

Birinci olan ekibe ödülünü veren  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş; Yarışmada emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.  Bu son derece değerli bir proje fikir yarışmasıdır.  Şehitliklerimiz sadece karşıda değil, Anadolu yakasında da  Çanakkale Savaşlarından kalma muazzam şehitliklerimiz var.  Bu yarışmanın yapılması Şehitliklerin gün yüzüne çıkarılmasını hızlandıracaktır.  Bu anlamda Alan Başkanlığı’nı tebrik ediyorum. Bu yarışma neticesinde ödül alamayan ekipler olsa da yarışmaya katılmak bile Çanakkale ruhunu desteklemek, anlamak demektir. Anadolu coğrafyası insanlığın en zengin kütüphanesidir. İnşallah, Troia yılının açılışını da gerçekleştireceğiz. Yaz aylarında açılışını gerçekleştireceğimiz Troia Müzesini de ziyaret edeceğiz.” dedi.

Birinciliği hak eden ekibin şefi olan Mimar Semra Uygur; “Çanakkale Savaşları ve Gelibolu  Yarımadası bütün Anadolu halkının yüreğinde olan bir yerdir. Bu alan için düşünme şansını bize sunan herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dilek Akşen

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech