Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’den İdlib’e 40 Bin TL’lik Yardım

Birkaç aydır devam eden

Birkaç aydır devam eden ve İlahiyat Fakültesi Toplulukları’nın önderliğinde süregelen İdlib’e yardım kampanyası sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde yardımların toplandığı tır ile 40 bin TL’lik yardım, İdlib’e doğru dualarla yola çıktı.

Geçtiğimiz aylarda, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi ve bünyesinde yer alan toplulukların öncülüğünde başlatılan İdlib’e yardım kampanyası nihayete erdi. Kampanyanın yanı sıra kermesin de düzenlendiği yardım etkinliklerine öğrenci ve vatandaşlar katılım sağladı.

Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Emrah Kaplan kampanya başladığı dönemde, 1 buçuk aylık süreçte bir tır eşya toplamayı hedeflediklerini belirtmişti.  Kampanya ve kermes, Osmanlı Türkçesi Topluluğu, İHH İnsanı Yardım Vakfı, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Derneği, Hayrat Yardım Vakfı, Doğu Batı Derneği iş birliğinde oluşturulmuş vatandaşlara da duyuru sağlanmıştı. Yaklaşık 2 aydır devam eden kampanya çerçevesinde İdlib’e gönderilmek üzere; un, gıda, kıyafet, bebek bezi, soba, kömür, ilaç, ev eşyası ve nakdi yardım kabul edilerek hedefe ulaşıldı. Kampanya süresince; toplan 40 bin TL’lik yardım toplandı. Tır, geçtiğimiz cuma günü toplanan eşyalar ve yardımlar yola çıktı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, uğurlama esnasında şöyle konuştu: “Toplulukların bir araya gelerek düzenledikleri yardım faaliyetlerine biz de elimizden geldiği kadar destek olduk. Alem-i İslam başta olmak üzere tüm topluluklar büyük kriz içerisindedir. İslam dünyasının yaşadığı dert hepimizin derdidir. Peygamber efendimizin hadisindeki gibi bizler mazlumların dertleriyle dertlenmeliyiz.”

Osmanlı Türkçesi Topluluk Başkanı Emrah Kaplan, konuşmasında şöyle dedi: “‘Müminler ancak kardeştir’ düsturuyla çıktığımız bu yolda hemen yanı başımızda Suriye’de yaşananlara sessiz ve tepkisiz kalamazdık. Alem-i İslam başta olmak üzere tüm insanlık yalnız değildir. Mazlumun olduğu yerde biz varız ve olmaya devam edeceğiz. Dünya iyilikle değişir. Mazlum gülerse dünya güler.”

Son olarak, Hayrat Yardım Çanakkale Temsilcisi M. Emin Bıçakçı, “Hayrat Yardım bünyesinde Çanakkale’de 1404. tırı gönderiyoruz. Çanakkale genelinde 2017’de  tır, 2018’de de ilk tırımızı yolcu ediyoruz.”

İdlib’e gitmek üzere yola çıkan tır, İlahiyat Fakültesi Tacettin Aslan Camii’nden Yahya Hoca’nın dualarıyla uğurlandı.

Yıldız Sağlam

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech