Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

“Bilimsel, Laik, Demokratik Eğitim!”

Eğitim Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu dün Ömer Mart Ortaokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında bir hayli sert cümleler yer alırken, Eğitim Sen Bilimsel, Laik ve Dmeokratik Eğitim isteminin altını çizdi. 

Eğitim Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu dün Ömer Mart Ortaokulu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan da katıldı.  Gerçekleşen basın açıklamasının konusu Çanakkale Müftülüğü’nün Valiliğe başvurarak, milli ve manevi değerlerin toplumdaki bireylere kazandırılması projesini oldu. Valilik tarafından onaylanan uygulama kapsamında, ortaokul öğrencilerine müftülüğün vaiz ve uzmanlarınca sunum yapılacak.

Eğitim Sen Çanakkale Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, “Her gün neredeyse ülkemizin çeşitli yerlerinde laik yaşama dönük sınırlandırmalar, hak ihlalleri, çocuklarımızın geleceklerinin karartılmasına dönük uygulamalar sıradanlaşan uygulamalar haline geldi. Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli dernek ve vakıflarla yaptığı protokoller sonucunda okullarımızda çocuklarımıza en olmadık kişilerce eğitim adı altında hurafeler, bilim dışı uygulamalar dayatılmaktadır. Çocuk istismarının arttığı, çocuklarımızın cemaat ve tarikatların elinde onların amaçlarına hizmet edecek şekilde yönlendirmek istendiği bu günlerde; bu uygulamaların tipik örneklerinden birini de ilimizde, bu günden başlayarak 19 Ocak’a kadar sürecek olan ‘Ortaokul Buluşmaları’ adıyla eğitimciler, öğrencilerimiz maruz kalacaktır.

Çanakkale İl Müftülüğü, 5 Ocak tarihli dilekçe ile Valiliğe başvurarak ‘Milli ve manevi değerlerin toplumdaki bireylere kazandırılması’ talebiyle Çanakkale Merkez ilçede bulunan tüm ortaokul öğrencilerine yönelik olarak vaizlerin ve din hizmetleri uzmanının sunumlar yapmasını talep etmiştir. Çanakkale Valiliği aynı gün yazıya olur vererek, ortaokul öğrencilerine müftülüğün vaiz ve uzmanınca sunum yapmasına olur vermiştir.

Bu günden başlayarak 19 Ocak’a kadar, Çanakkale Merkez İlçede tüm ortaokul öğrencilerine vaaz verilemesine olur veren valilik, okullardan vaizleri derhal geri çekmelidir. Buradan velilerimize sesleniyoruz. Sayın veliler valilik eliyle çocuklarımıza vaaz verilmesine hayır diyelim! Çocuklarımızı vaazın verileceği günlerde okullarında yalnız bırakmayarak, sınıflarından, derslerinden alınmasına, öğretmenlerinden koparılmasına izin vermeyelim. Milli ve manevi değerler diyerek çocuklarımıza gerici, ırkçı, anti laik ve bilim dışı hurafelerin dayatılmasına, çocuklarımızın geleceklerinin karartılmak istenmesine hayır diyelim” cümlelerine yer verildi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech